Πούτιν και Ερντογάν έκαναν τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού

Πούτιν και Ερντογάν έκαναν τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού

O Πούτιν πάτησε στις 15.25 ώρα Ελλάδος σε τουρκικό έδαφος

ασδφσδφη
Έφτασε στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν εν όψει των επαφών που θα έχει με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και εν όψει της τριμερούς, στην οποία θα λάβει μέρος και ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, με αντικείμενο τη Συρία.

Οι Ερντογάν και Πούτιν θα παραστούν εξάλλου στην επίσημη τελετή θεμελίωσης του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού.



Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, θα τοποθετήσει την Τουρκία «στην πρώτη κατηγορία στον τομέα της ενέργειας».

Κλείσιμο


Η συνάντηση έχει μεγάλη σημασία αφού γίνεται σε ένα περιβάλον το οποίο είναι εκρηκτικό. Τόσο οι σχέσεις του Πούτιν με την Δύση όσο και του Ερντογάν είναι στο χειρότερο σημείο τους. Οι δυο άνδρες θα σταθούν μπροστά σε μια οθόνη από την Αγκυρα και κοιτάζοντας κοιτάζοντας προς την Δύση θα βάλουν με τηλεδιάσκεψη τα θεμέλια σε έναν πυρηνικό σταθμό, αυτόν του Ακουγιου.



O Πούτιν πάτησε στις 15.25 ώρα Ελλάδος σε τουρκικό έδαφος και ένα τέταρτο αργότερα μπήκε ο θεμέλιος λίθος. Στην συνέχεια, Πούτιν και Ερντογάν είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στις 6 το απόγευμα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Η επίσκεψη θα κλείσει στις 19.30 με επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πούτιν.







Εκδόθηκε χτες η άδεια

Η αρχή ατομικής ενέργειας της Τουρκίας (TAEK)στις 2 Απριλίου έδωσε στη ρωσική Rosatom άδεια κατασκευής για να ξεκινήσει την εργασία της στην πρώτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού του Ακουγιού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επιχορήγηση έγινε μια μέρα πριν από την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα, όπου ο Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκαναν τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας του Ακουγιού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης