Συρία: Συμφωνία για την μεταφορά φυλακισμένων μαχητών του Μετώπου Νόσρα από την ανατολική Γούτα

Συρία: Συμφωνία για την μεταφορά φυλακισμένων μαχητών του Μετώπου Νόσρα από την ανατολική Γούτα

Το Μέτωπο Νόσρα είναι πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία και η συμφωνία που έγινε, θυμίζει προηγούμενες συμφωνίες που είχαν συναφθεί σε όλη τη Συρία

Συρία: Συμφωνία για την μεταφορά φυλακισμένων μαχητών του Μετώπου Νόσρα από την ανατολική Γούτα
Η αντάρτικη οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε για την μεταφορά μαχητών του Μετώπου Νόσρα που κρατούνται σε φυλακές που ελέγχει στην ανατολική Γούτα, από τον πολιορκούμενο θύλακα των ανταρτών, ανατολικά της Δαμασκού, στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η οργάνωση τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβουλεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη, έναν αριθμό διεθνών παραγόντων και εκπροσώπων πολιτικής προστασίας από την ανατολική Γούτα.

«Έπειτα από τη συνάντησή μας σήμερα με αντιπροσωπεία που εισήλθε στην Γούτα, η οποία συνόδευε την ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή, μια συμφωνία επιτεύχθηκε για την εκκένωση μιας πρώτης ομάδας μελών (του Μετώπου Νόσρα) που βρίσκονται στις φυλακές της Τζάις αλ Ισλάμ, οι οποίοι φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ασφαλείας που η Τζάις αλ Ισλάμ ξεκίνησε στις 28 Απριλίου 2017», υπογράμμισε η ανακοίνωση που συνέταξε η ηγεσία της οργάνωσης και φέρει σημερινή ημερομηνία.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα μια αυτοκινητοπομπή εισήλθε στον θύλακα για να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ένας αριθμός μαχητών με τις οικογένειές τους έχουν ξεκινήσουν να αποχωρούν από τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα.

Πλάνα έδειξαν ανθρώπους να μπαίνουν σε ένα λεωφορείο και ο ανταποκριτής ανέφερε ότι οι άνδρες ήταν μαχητές που εξήλθαν από την ανατολική Γούτα από το πέρασμα αλ Ουαφιντίν προς τις περιοχές που ελέγχουν φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Η συμφωνία για την εκκένωση μελών της Ταχρίρ αλ Σαμ, μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης στην οποία κυριαρχεί το Μέτωπο Νόσρα, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, θυμίζει προηγούμενες συμφωνίες που είχαν συναφθεί σε όλη τη Συρία.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αντάρτες είχαν παραδώσει εδάφη με αντάλλαγμα να τους εξασφαλιστούν ασφαλή περάσματα σε άλλες περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις για τους εαυτούς τους, για συγγενείς τους και άλλους αμάχους απρόθυμους να επιστρέψουν υπό την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης