Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τις εργασίες στο νησάκι απέναντι από τα Ίμια

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τις εργασίες στο νησάκι απέναντι από τα Ίμια

Η πλατφόρμα μετέφερε στο νησάκι Τσαβούς τον εκσκαφέα και άρχισε να σκάβει σήμερα το πρωί - Στο φυλάκιο στο οποίο όπως αναφέρουν θα εγκατασταθούν θερμικές κάμερες - Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε τρεις εβδομάδες

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τις εργασίες στο νησάκι απέναντι από τα Ίμια
Από σήμερα έπιασαν δουλειά οι Τούρκοι για την κατασκευή στρατιωτικού φυλακίου στην νησίδα Τσαβούς, απέναντι από τα Ιμια.



Κλείσιμο
Με πλωτή πλατφόρμα οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μετέφεραν μηχανήματα από την Γκιουμουσλούκ και έτσι ξεκίνησε η κατασκευή του φυλακίου που θα παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο τα Ιμια. Μάλιστα θα διαθέτουν και θερμικές κάμερες για να «χτενίζουν» μέρα-νύχτρα τις δύο βραχονησίδες.



Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ενώ θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.





Μάλιστα, χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι το μικρό πλοιάριο που μεταφέρει την αποβάθρα και τον εκσκαφέα, εν μέσω τρικυμίας, παρακολουθείται και φυλάσσεται από μία τουρκική ακταιωρό και μία κανονιοφόρος του τουρκικού στρατού.







Όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο, οι Cumhuriyet και Milliyet, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης