Δεν συνελήφθη ο Πουτζδεμόν στη Δανία - Ενεργοποίηση του εντάλματος ζήτησε η Ισπανία

Δεν συνελήφθη ο Πουτζδεμόν στη Δανία - Ενεργοποίηση του εντάλματος ζήτησε η Ισπανία

Ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά Πουτζδεμόν ζήτησε η ισπανική εισαγγελία - Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας έφθασε και αποχώρησε από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί

Δεν συνελήφθη ο Πουτζδεμόν στη Δανία - Ενεργοποίηση του εντάλματος ζήτησε η Ισπανία
Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε από τον δικαστή που είναι επικεφαλής της έρευνας για τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στο αίτημα της εισαγγελίας, το οποίο διατυπώθηκε μετά την άφιξη του αυτονομιστή πρώην προέδρου της Καταλονίας στην Κοπεγχάγη, προερχόμενου από τις Βρυξέλλες όπου έχει αυτοεξορισθεί για να αποφύγει τη δίωξη που έχι ασκήσει εναντίον του η ισπανική δικαιοσύνη για «εξέγερση, στάση και διασπάθιση χρήματος».

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας έφθασε στη Δανία και αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί.

Κλείσιμο
Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν τον Κάρλες Πουτζδεμόν να περνά από το τελωνείο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και να αναχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης