Το κοινοβούλιο της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν ενέκρινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής από το Ιράκ στις 25 Σεπτεμβρίου.
Μεγάλες αντιδράσεις, εκτός της ιρακινής κυβέρνησης, υπάρχουν και από την Τουρκία, η οποία έχει χαρκτηρίσει επισήμως «τρομοκράτες» τους Κούρδους, ενώ διεξάγει ευρεία πολεμική επιχείρηση εναντίον τους, τόσο εντός της τουρκικής επικράτειας, όσο και στα εδάφη της Συρίας.
Στον αντίποδα, οι Κούρδοι Πεσμεργκά της Συρίας έχουν συνάψει στρατιωτική συνθήκη με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, σύμφωνα με διαρροές, προσανατολίζονται στη δημιουργία αυτόνομου κουρδικού κράτους, με πρωτεύουσα τη Ράκα.
Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αίτησης, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιλέξουν την κατάλληλη μορφή χρηματοδότησης, αλλά και να διαχειριστούν επιτυχώς την αίτησή τους