Μοντέλο διηγείται πώς την συνέλαβαν γιατί έκανε γυμνή φωτογράφιση στις Πυραμίδες της Γκίζας

Μοντέλο διηγείται πώς την συνέλαβαν γιατί έκανε γυμνή φωτογράφιση στις Πυραμίδες της Γκίζας

Την κράτησαν μαζί με τον φωτογράφο μισή μέρα, αλλά δεν βρήκαν αποδείξεις καθώς εκείνος είχε προλάβει να στείλει τις φωτογραφίες στο πρακτορείο και να τις διαγράψει

Μοντέλο διηγείται πώς την συνέλαβαν γιατί έκανε γυμνή φωτογράφιση στις Πυραμίδες της Γκίζας
Για τις ανάγκες μιας άκρως αισθησιακής φωτογράφησης, το μοντέλο από το Βέλγιο Μαρίζα Πάπεν επισκέφθηκε μαζί με τον φωτογράφο της τις Πυραμίδες της Γκίζας. Η καλλίπυγη Μαρίζα πέταξε τα ρούχα της κι άφησε το φακό να κάνει όλη τη δουλειά.  

Όλα αυτά συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο. Για τη Μαρίζα ήταν μία ιδιαίτερα συναρπαστική εμπειρία, όμως για τις αιγυπτιακές αρχές, οι πόζες της είχαν πορνογραφικό περιεχόμενο προσβάλλοντας τα συντηρητικά ήθη τα χώρας. 

Κλείσιμο
Η Μαρίζα, όπως και ο φωτογράφος της, ανακρίθηκαν επί ώρες από τις αιγυπτιακές αρχές. Ύστερα από πέντε μήνες, η Μαρίζα ανεβάζει στο blog της τις ερωτικές φωτογραφίες και αφηγείται την συναρπαστική εμπειρία της.  

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο "Central European Νews", η 25χρονη Μαρίζα εξηγεί πως, ο φωτογράφος της, Τζέσε Γουόκερ,ήθελε με τον φακό του να κάνει πράξη αυτό που λέμε "ο ερωτισμός στην τέχνη", κάτι που για το καθεστώς του στρατάρχη Αλ Σίσι απαγορεύεται δια ροπάλου. 

"Οι φωτογραφήσεις μας έπρεπε να γίνουν κρυφά. Οι πόζες έπρεπε να διαρκέσουν ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα για να μην γίνουμε αντιληπτοί", εξηγεί η Μαρίζα.

Το μοντέλο από το Βέλγιο και ο φωτογράφος της δεν διστάζουν να παραδεχτούν πως έφτασαν στο σημείο να δωροδοκήσουν δύο αστυνομικούς προκειμένου να τους αφήσουν να κάνουν την γυμνή φωτογράφηση με φόντο τις πυραμίδες. Μάταια όμως. Οι αρχές της Αιγύπτου τους συνέλαβαν όταν η Μαρίζα πόζαρε ως "Εύα" αποκαλύπτοντας την οπίσθια πλευρά της στον επιβλητικό ναό του Λούξορ.  

"Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στους αστυνομικούς ότι αυτό που κάνουμε είναι τέχνη και το κάνουμε με τον μέγιστο σεβασμό για τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Αλλά για τους Αιγύπτιους, τέχνη και γυμνό δεν πάνε μαζί. Στα μάτια τους αυτό που κάναμε ήταν πορνογραφία ή κάτι τέτοιο", επισημαίνει η Μαρίζα.

Την ώρα που οι αρχές τους οδηγούσαν στο τμήμα, ο Τζέσε κατάφερε κι έστειλε το φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο και στη συνέχεια διέγραψε από την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής όλες τις φωτογραφίες. Με το τρόπο η Μαρίζα και ο Τζέσε κέρδισαν την ελευθερία τους. Οι αρχές δεν βρήκαν πάνω τους στοιχεία που να τους ενοχοποιούν. Τους κράτησαν στο κελί για μισή μέρα και στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης