Οι μεσόκοπες γυναίκες στο Ιράκ πήραν τα όπλα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στο Χατζί Αλί ένα χωριό του βόρειου Ιράκ που δεν είναι και πολύ μακριά από τις κατεχόμενες από το ISIS οι γυναίκες δηλώνουν πως πρέπει να προστατεύσουν τις οικογένειές τους από τους τζιχαντιστές, ώστε «να μην έρθουν και μας σφάξουν την νύχτα» όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Ruptly.
Οι χωρικοί φοβούνται μια νυχτερινή επίθεση των τζιχαντιστών. «Δεν έχουμε κανέναν, οι γιοι μας είναι στο μέτωπο» δηλώνουν στην κάμερα.
Οι γυναίκες αυτές ξεκίνησαν στο πλαίσιο αυτό να μαθαίνουν να χειρίζονται τα καλάσνικοφ.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.