Και επίσημα υπό εισαγγελική έρευνα η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν

Και επίσημα υπό εισαγγελική έρευνα η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν

Η απόφαση, που λαμβάνεται δύο εβδομάδες μετά την έναρξη έρευνας για τον ίδιο τον Φιγιόν για την ίδια υπόθεση, αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στην ασταθή πορεία του προς το μέγαρο των Ηλυσίων

Και επίσημα υπό εισαγγελική έρευνα η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν
Επίσημη έρευνα για τη σύζυγο του συντηρητικού υποψήφιου της γαλλικής προεδρίας Φρανσουά Φιγιόν, Πενέλοπε, άνοιξαν οι Γάλλοι εισαγγελείς με την κατηγορία ότι πληρώθηκε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δημόσιου χρήματος για εργασία που δεν έκανε.

Η αγγλικής καταγωγής Πενέλοπε Φιγιόν θα ερευνηθεί λόγω της υποψίας κατάχρησης δημοσίου χρήματος, ανέφερε δικαστική πηγή.

Η απόφαση, που λαμβάνεται δύο εβδομάδες μετά την έναρξη έρευνας για τον ίδιο τον Φιγιόν για την ίδια υπόθεση, αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στην ασταθή πορεία του προς το μέγαρο των Ηλυσίων.

Κλείσιμο
Ο 63χρονος Φιγιόν είχε προβάδισμα νίκης μέχρι την αποκάλυψη στο τέλος Ιανουαρίου των κατηγοριών σε βάρος της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πρώτη φορά στο εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό Le Canard Enchaine, η κυρία Φιγιόν είχε πληρωθεί με μισθό περίπου 500.000 ευρώ σε διάστημα οκτώ χρόνων ως βοηθός του συζύγου της όταν ήταν βουλευτής, και αργότερα ως βοηθός του διαδόχου του. Το περιοδικό είπε ότι υπήρχαν πολύ λίγες ενδείξεις ότι είχε όντως εργαστεί.

Ο Φιγιόν έχει κατολισθήσει πλέον στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι δεν θα καταφέρει να φθάσει στον δεύτερο γύρο.

Ο ίδιος αν και αρνείται τις κατηγορίες ότι έδρασε παράνομα, παραδέχεται ότι πήρε λάθος αποφάσεις και για το θέμα της συζύγου του και για την αποδοχή του ακριβών κοστουμιών ραμμένων στα μέτρα του που δέχθηκε ως δώρο από έναν δικηγόρο γνωστό για το ρόλο του σε διακανονισμούς στην Αφρική.

Ο Φιγιόν έχει κατηγορήσει τον σοσιαλιστή πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι διεξάγει έναν βρώμικο πόλεμο εναντίον του, και έχει αντισταθεί σε πιέσεις από το ίδιο του το κόμμα να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης