Γαλλία: Μακρόν και Μελανσόν κερδίζουν τις εντυπώσεις για την προεκλογική τους εκστρατεία

Γαλλία: Μακρόν και Μελανσόν κερδίζουν τις εντυπώσεις για την προεκλογική τους εκστρατεία

Οι Γάλλοι απάντησαν ότι ο κεντρώος, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, κάνουν τον καλύτερο προεκλογικό αγώνα - Ακολουθούν Λεπέν, Φιγιόν και τελευταίος ο Αμόν

Γαλλία: Μακρόν και Μελανσόν κερδίζουν τις εντυπώσεις για την προεκλογική τους εκστρατεία
Μακρόν και Μελανσόν είναι οι πιο αγαπητές πολιτικές προσωπικότητες στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου "Odoxa". Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με την σύζυγό του να ετοιμάζεται να διαβεί το κατώφλι των ανακριτών για το περίφημο σκάνδαλο "PenelopeGate" και τον ίδιο να χάνει συνεχώς σε δημοτικότητα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έσπευσε να πει στους επικριτές του, που του προσάπτουν ότι στη διάρκεια της τηλεμαχίας, κοίταζε συνεχώς το τηλέφωνο του για να διαβάζει τις σημειώσεις της επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του, ότι εκείνος απλά κοίταζε την ώρα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου "Odoxa" που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έδειξε ότι, για το 39% των Γάλλων, ο ηγέτης του κινήματος "En Marche" (Eμπρός) Εμανουέλ Μακρόν, κάνει την καλύτερη προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, με ποσοστό 42%. Έπονται η σταρ της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν με 20%, ο Φιγιόν με 8% και ο προεδρικός υποψήφιος των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν, με ποσοστό 7%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 83% των Γάλλων (οκτώ στους δέκα πολίτες) δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία. 

Κλείσιμο
Με τις εκλογές να πλησιάζουν - σε λιγότερο από ένα μήνα θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος (23 Απριλίου) - τα γαλλικά ΜΜΕ αρχίζουν να αποχαιρετούν τον πολυταξιδεμένο Φρανσουά Ολάντ. Ο Σοσιαλιστής ένοικος των Ηλυσίων πραγματοποίησε 206 επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό ενώ ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί, 167.    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης