Δεν έχει πού να σταθεί ο Φιγιόν: Τον αποδοκιμάζουν παντού με ύβρεις και φωνές

Δεν έχει πού να σταθεί ο Φιγιόν: Τον αποδοκιμάζουν παντού με ύβρεις και φωνές

«Παραιτήσου Φιγιόν παλιομ@$%@», φώναξε ένας πολίτης που  άρχισε να τον καθυβρίζει την ώρα που ο Συντηρητικός πολιτικός κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή των Αρδενών

Δεν έχει πού να σταθεί ο Φιγιόν: Τον αποδοκιμάζουν παντού με ύβρεις και φωνές
«Παραιτήσου Φιγιόν παλιομ@$%@».

Το μήνυμα αυτό έστειλε στον ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς ένας συμπολίτης του που  άρχισε να τον καθυβρίζει την ώρα που ο Συντηρητικός πολιτικός κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή των Αρδενών.

Κλείσιμο
Ο Φιγιόν αποδοκιμάστηκε χτες έντονα κατά την έξοδο του από παιδικό σταθμό τον οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

 
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές»- και εντός του κόμματός του- που του ζητούν να αποχωρήσει από την κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας. 

Η «χρυσή οικογένεια» Φιγιόν - ο συντηρητικός πολιτικός, η σύζυγος του και δύο από τα πέντε παιδιά του πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλο αργομισθίας το οποίο συγκλονίζει την Γαλλία τις τελευταίες ημέρες.


Το ποσό με το οποίο τα μέλη της οικογένειας φέρονται να επιβάρυναν το γαλλικό δημόσιο φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τα περισσότερα χρήματα είχαν αποδέκτη την madame Φιγιόν, η οποία υποστηρίζει ότι δούλευε για λογαριασμό του άντρα της.


Όμως όσα χρόνια ο Φιγιόν ασκεί πολιτική κανείς από το περιβάλλον του ή τους ψηφοφόρους του δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία της. Για τους πολιτικούς αναλυτές, η δημοσιοποίηση παλαιότερης συνέντευξης της Πενέλοπε με την ίδια να παραδέχεται το 2007 ότι ουδέποτε είχε εργαστεί ως κοινοβουλευτική βοηθός του Φρανσουά θα είναι το τελειωτικό κτύπημα για την υποψήφιο της Δεξιάς.

Έντονες πιέσεις και μέσα από το κόμμα του δέχεται πλέον ο Φρανσουά Φιγιόν προκειμένου να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας. 

Από την πλευρά του, ο Φιγιόν προσπαθεί να σωθεί. «Θέλω να αποδοθεί γρήγορα δικαιοσύνη. Όμως δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είμαι πολύ θυμωμένος. Είμαι εξοργισμένος με αυτά τα κυνηγόσκυλα που ικανοποιούνται με το καταστροφικό τους έργο», τόνισε στην χθεσινή ομιλία του στις Αρδένες.


Υπάρχουν πλέον αρκετές δημοσκοπήσεις που δίνουν στον Φρανσουά Φιγιόν την τρίτη θέση, πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν.

Αν όμως η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς περάσει στο δεύτερο γύρο, τότε βάσει των δημοσκοπήσεων θα χάσει από τον αντίπαλό της, είτε είναι ο Φιγιόν είτε ο Μακρόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης