Μόνιμοι στις επίσημες τελετές οι 16 πολεμιστές του Ερντογάν!

Μόνιμοι στις επίσημες τελετές οι 16 πολεμιστές του Ερντογάν!

Στην επίσημη τελετή υποδοχής του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν στις 15 Ιανουαρίου ο Τούρκος πρόεδρος είχε δίπλα του τους 16 φρουρούς που φορούσαν στολές Σελτζούκων, Ογούζων και Οθωμανών πολεμιστών - Μόνιμη η παρουσία τους στις επίσημες τελετές υποδοχής ξένων ηγετών επισημαίνει ο τουρκικός Τύπος

Μόνιμοι στις επίσημες τελετές οι 16 πολεμιστές του Ερντογάν!
Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε με μεγαλοπρέπεια στο πολυτελές «Λευκό Παλάτι» του τον ηγέτη των Παλαιστινίων Μαχμούτ Αμπάς. Τότε, στο πλευρό του Ερντογάν παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι 16 φρουροί που φορούσαν τις παραδοσιακές στολές Σελτζούκων, Ογούζων και Οθωμανών πολεμιστών, προβάλλοντας έτσι την ιστορία και την εξέλιξη της Τουρκίας δια μέσου των αιώνων.

Κλείσιμο


Βλέποντας τους 16 πολεμιστές για πρώτη φορά  δίπλα στον πρόεδρο Ερντογάν ο εγχώριος και ο διεθνής Τύπος σχολίασε χλευαστικά την εμφάνισή τους και μίλησε για τον «σουλτάνο» Ερντογάν.



Όμως, σήμερα στην επίσημη τελετή υποδοχής του ομολόγου του, προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είχε πάλι μαζί του τους 16 πολεμιστές με τις παραδοσιακές στολές τους και σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο αυτοί θα παρίστανται μόνιμα όταν ο Ερντογάν υποδέχεται ξένους ηγέτες.



Μετά την πρώτη εμφάνιση των μεγαλοπρεπών και εντυπωσιακών πολεμιστών κατά την υποδοχή του προέδρου των Παλαιστινίων Μαχμούτ Αμπάς ανακοινώθηκε ότι ήταν ιδέα του τουρκικού στρατού η «δημιουργική πινελιά» των 16 φρουρών στις επίσημες τελετές στην χώρα και στο μέλλον θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τους!

Κατά την διάρκεια της τελετής υποδοχής του Αλίεφ η μπάντα του στρατού έπαιξε τον «Ύμνο της Ανάστασης», που γράφτηκε ειδικά για τα 90 χρόνια της επετείου δημιουργίας της τουρκικής Δημοκρατίας.

Ακόμα μια καινοτομία παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στις εκδηλώσεις υποδοχής ξένων ηγετών στη γειτονική χώρα...

Το γνωστό κόκκινο χαλί επάνω στο οποίο βαδίζουν συνήθως οι ηγέτες, αντικαταστάθηκε από ένα τυρκουάζ, θέλοντας προφανώς να συμβολίσει το χρώμα της θάλασσας και να τονίσει πόσο αυτή είναι συνδεδεμένη με την ταυτότητα της Τουρκίας.

Το ερώτημα που πλανάται στον τουρκικό Τύπο είναι κατά πόσο η μεγαλοπρέπεια του Ερντογάν συμβαδίζει με την πολιτική και το όραμα του ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης