Γαλλία: Νεκροί και οι δύο αδελφοί-τρομοκράτες Κουασί

Γαλλία: Νεκροί και οι δύο αδελφοί-τρομοκράτες Κουασί

Απελευθερώθηκε ο όμηρος έπειτα από επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων - Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo και της δολοφονίας 12 ανθρώπων έπεσαν νεκροί - Διέψευσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ότι στις πρωινές επιχειρήσεις υπήρξε θύμα

Γαλλία: Νεκροί και οι δύο αδελφοί-τρομοκράτες Κουασί
Με μια αστραπιαία επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Γαλλικής αστυνομίας έληξε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής το θρίλερ που ξεκίνησε όταν τα δύο αδέρφια Κουασί ταμπουρώθηκαν σε κτήριο στην πόλη Νταμαρτέν κρατώντας ομήρους.

Αρχικά επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας (GIGN) ακροβολίστηκαν στα κτήρια γύρω από αυτό στο οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέρφια και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο και τα δύο αδέρφια Κουασί είναι νεκρά ενώ αντίθετα καλά στην υγεία τους είναι οι όμηροι, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέλος της ομάδας GIGN έχει τραυματιστεί.

Κλείσιμο


Είχε προηγηθεί μια αιματηρή -σύμφωνα με πληροφορίες- καταδίωξη με ένα αυτοκίνητο το οποίο έκλεψαν οι αδερφοί Κουασί προτού να ταμπουρωθούν μέσα στην εκτυπωτική εταιρεία CTD στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για μια γυναίκα όμηρο και στη συνέχεια για έναν 26χρονο. 

Κατά τη διάρκεια της ομηρίας οι δράστες φώναξαν στους διαπραγματευτές πως είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν «σαν μάρτυρες», την ώρα που έξω από το κτήριο αναπτυσσόταν ένας «ατσαλένιος» αστυνομικός κλοιός, καθώς ανάμεσα στις δυνάμεις αναπτύχθηκαν τρία ελικόπτερα της γαλλικής αστυνομίας καθώς και ένα τανκ! 

Κι όλα αυτά, ενώ λίγο μετά τις 14:00 (ώρα Ελλάδας) έγινε γνωστή η είδηση άλλης μιας υπόθεσης ομηρίας, αυτή τη φορά στο Παρίσι και συγκεκριμένα σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο. Σύμφωνα με τις αρχές δύο δράστες -ένας άντρας και μια γυναίκα- εισέβαλαν στο κατάστημα και πήραν τουλάχιστον έξι άτομα ομήρους. Η ομηρία αυτή έληξε σχεδόν ταυτόχρονα με την ομηρία στο Νταμαρτέν ενώ δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι υπήρξαν δύο νεκροί. Όσο για τον απαγωγέα πιστεύεται ότι ευθύνεται για την δολοφονία της αστυνομικού την Πέμπτη, στο Μονρούζ! 

LIVE VIDEO


Πόλη-φάντασμα η Νταμαρτέν

Για την ώρα, επικρατεί πανικός στα σχολεία της περιοχής της Νταμαρτέν, καθώς όλοι οι μαθητές έχουν κλειδωθεί στις τάξεις τους, η πόλη θυμίζει πόλη-φάντασμα, αφού όλοι οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και κανένα μαγαζί δεν έχει μείνει ανοιχτό, ενώ περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί είναι στους δρόμους για τη σύλληψη των δραστών.

Φωτογραφίες από την επιχείρηση της Αστυνομίας 












Ακυρώσεις πτήσεων στο Σαρλ ντε Γκωλ

Παράλληλα, λόγω των επικίνδυνων τζιχαντιστών, πριν από λίγη ώρα έκλεισαν και δύο από τους τέσσερις αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο είναι εκτυλίσσεται η ομηρία, ενώ υπάρχουν και καθυστερήσεις πτήσεων.



Δεν υπάρχει νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με το υπ. Εσωτερικών 

Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν οι δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο Peugeot 206 στην περιοχή Oise και ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς, όταν η γυναίκα οδηγός αναγνώρισε τους αδελφούς Κουασί.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, 13 χλμ βορειοανατολικά του Σαρλ ντε Γκωλ.

Μάλιστα, αρχικά η Le Parisien μετέδωσε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα τόσο το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας διέψευσαν την πληροφορία. 



Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και όπως μετέδωσε η Le Monde, ακούστηκαν πυροβολισμοί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα της αστυνομίας. Μάλιστα, ο άντρας ανέφερε πως οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και να μείνουν στα σπίτια τους ή στους χώρους εργασίας τους.

Live video


Ολάντ: Σε κατάσταση σοκ η Γαλλία
 
Εν τω μεταξύ, λόγω των εξελίξεων διακόπηκε το υπουργικό συμβούλιο στο Ελιζέ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με την Μαρίν Λεπέν και στη συνέχεια μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας (διαβάστε αναλυτικά εδώ). Αυτή την ώρα βρίσκεται, όμως, στο Ελιζέ όπου θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του  κεντρώου  κόμματος «MoDem», Φρανσουά Μπαιρού.



Σε δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πολίτες της Γαλλίας και τόνισε πως η χώρα είναι σε κατάσταση σοκ.
«Αυτό ξέρουν οι αστυνομικοί , αυτό ξέρουν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Η Γαλλία είναι σε κατάσταση σοκ από την στιγμή που οι δράστες δεν έχουν ακόμα συλληφθεί. Και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη», είπε.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», πρόσθεσε και απήθυνε κάλεσμα σε όλους τους Γάλλους, αναφερόμενος στην συγκέντρωση ενότητας την Κυριακή στο Παρίσι. 

«Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα είναι ασφαλείς. Όλοι οι πολίτες μπορούν να έρθουν. Δεν θα υπάρχει έλεγχος για τους διαδηλωτές», τόνισε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι ευπρόσδεκτοι ακόμα και υποστηρικτές του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου».

Διέφυγαν τον κίνδυνο οι τραυματίες της Charlie Hebdo 

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως οι δημοσιογράφοι της Charlie Hebdo που είχαν τραυματιστεί σοβαρά, διέφυγαν τον κίνδυνο και αναρρώνουν, σύμφωνα με την «Le Figaro». Επίσης, το δυναμικό της εφημερίδας που επέζησε της σφαγής, μετέβη σήμερα στα γραφεία της Liberation για να προετοιμάσει το επόμενο φύλλο της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη.

Live video
 

Συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου που έσφιξε το χέρι του μακελάρη 

Εν τω μεταξύ, την συγκλονιστική μαρτυρία ενός άντρα ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δολοφόνους του Charlie Hebdo μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο εν λόγω άντρας, ονόματι Didier, βρέθηκε το πρωί στην εκτυπωτική εταιρεία όπου μέχρι και αυτή την ώρα είναι ταμπουρωμένα τα δύο αδέλφια που έσπειραν τον θάνατο στο Παρίσι. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε γαλλικό δίκτυο, είχε  ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας. Ωστόσο, ενώ περίμενε να συναντηθεί μαζί του, ξαφνικά είδε έναν από τους αδερφούς Κουασί. 

Όμως, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ακραίος ισλαμιστής ήταν πάνοπλος και μαυροφορεμένος, ο Didier πίστεψε ήταν ότι επρόκειτο για αστυνομικό!

Έτσι, ο άντρας έσπευσε και του έσφιξε το χέρι για να τον ευχαριστήσει για την δράση του, αλλά έπαθε πραγματικά σοκ όταν ο δολοφόνος του  Charlie Hebdo του είπε να εξαφανιστεί!

«Εξαφανίσου, δεν σκοτώνουμε πολίτες», ήταν τα λόγια που πάγωσαν τον Didier.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠO ΤΟ TWITTER 

Η εταιρεία στην οποία είναι σε εξέλιξη η ομηρία













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης