Γαλλία: Η μουρμούρα της Λεπέν στον Ολάντ

Γαλλία: Η μουρμούρα της Λεπέν στον Ολάντ

Του τα έψαλε στο Ελιζέ για τον αποκλεισμό του ακροδεξιού κόμματός της από την διακομματική συγκέντρωση ενότητας που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 

Γαλλία: Η μουρμούρα της Λεπέν στον Ολάντ
To κατώφλι του Ελιζέ πέρασε  σήμερα η επικεφαλής της γαλλικής Δεξιάς, Μαρίν Λεπέν για να κάνει... παράπονα στον Γάλλο πρόεδρο για τον αποκλεισμό του ακροδεξιού κόμματός της από την διακομματική συγκέντρωση ενότητας που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στο Παρίσι. Και όταν ολοκλήρωσε την μουρμούρα της, ο Ολάντ την διαβεβαίωσε πως οι οργανωτές μπορεί να μην της έστειλαν πρόσκληση, ωστόσο, η ίδια μπορεί να δώσει το "παρών" καθώς θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν εκ νέου για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Ο αποκλεισμός της Λεπέν από την διακομματική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στο κέντρο του Παρισιού έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της ιδίας αλλά και των μελών του κόμματος "Εθνικού Μέτωπο". Την ίδια ώρα, ακούγονται  πολλές "φωνές" από τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα, τους Σοσιαλιστές και το Συντηρητικό Μέτωπο, που θεωρούν ότι η συμμετοχή του "Εθνικού Μετώπου" στην συγκέντρωση της Κυριακής θα ήταν καταστροφική. Σύμφωνα με τη "Liberation", εν όψει της συγκέντρωσης εκφράζονται διαφωνίες στο εσωτερικό των Σοσιαλιστών για τη συμμετοχή ή μη του ακροδεξιού και ξενόφοβου Εθνικού Μετώπου, με την ίδια την σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς να καταγγέλλει τον «αποκλεισμό» του κόμματος του 25% στις τελευταίες ευρωεκλογές. Αν και ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρεθεί, άλλα στελέχη των Σοσιαλιστών, περιλαμβανομένης της δημάρχου, Αν Ινταλγκό, τονίζουν ότι η εκδήλωση αφορά τα δημοκρατικά κόμματα. Κι ενώ η Λεπέν αναμένει το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της Γαλλίας, ο Μανουέλ Βαλς, κρίνοντας προφΑνές ότι θα λάβει πρόσκληση να μετάσχει στη συγκέντρωση του.

"Δεν υπάρχει πια εθνική ενότητα. Είναι ξεκάθαρο. Λένε ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν είναι ευπρόσδεκτο σε μία συνάντηση στην οποία προσκαλείται κάθε άλλο κόμμα. Δεν υπάρχει πια εθνική ενότητα, εξαφανίστηκε λόγω των πράξεών τους" δήλωσε η ίδια στο AFP. Την ίδια ώρα ο Γάλλος πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα , δήλωσε στο δίκτυο RTL ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία εξαίρεση από την εθνική ενότητα, πρόσθεσε όμως ότι αυτή αφορά την αξία της ανεκτικότητας. Ο Νικολά Σαρκοζί, τέως πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης της Δεξιάς, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, τα αριστερά κόμματα, το Κομμουνιστικό Κόμμα και οι Πράσινοι θα είναι την Κυριακή όλοι στο Παρίσι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης