Το Λιοντάρι της Βοστώνης κρύβει στο κεφάλι του χρονοκάψουλα

Το Λιοντάρι της Βοστώνης κρύβει στο κεφάλι του χρονοκάψουλα

Πιστεύεται πως το μεταλλικό κουτί που βρίσκεται στο κεφάλι του αγάλματος τοποθετήθηκε εκεί το 1901 - Τι λένε οι ιστορικές πηγές - Τι περιμένουν οι επιστήμονες

Το Λιοντάρι της Βοστώνης κρύβει στο κεφάλι του χρονοκάψουλα
Τον τρόπο με τον οποίο θα αποσπάσουν από το κεφάλι ενός αγάλματος λιονταριού κάτι που πιστεύουν πως είναι χρονοκάψουλα ηλικίας 113 ετών ψάχνουν να βρουν ιστορικοί και συντηρητές στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της Βοστώνης, το χρυσό λιοντάρι, που μαζί με τον μονόκερο στολίζουν την σκεπή του ιστορικού «Old State House», δηλαδή του παλιού κυβερνείου της πόλης. Το λιοντάρι κατέβηκε πρόσφατα για εργασίες συντήρησης, όταν ένας από τους υπευθύνους αποφάσισε να ερευνήσει ο ίδιος έναν από τους «αστικούς μύθους» της περιοχής. Η φήμη ότι το κεφάλι του λιονταριού «κάτι κρύβει» λέει μάλιστα ότι αυτό το «κάτι» τοποθετήθηκε εκεί το 1901. 

Κλείσιμο
Χρησιμοποιώντας μια μικροκάμερα, εισχώρησε στο εσωτερικό του αγάλματος και ανακάλυψε ότι όντως υπάρχει ένα μικρό χάλκινο κουτί! 

Τώρα όλοι οι αρμόδιοι συσκέπτονται ασταμάτητα ώστε να βρεθεί ο τρόπος να ανοιχτεί το κουτί, χωρίς να καταστραφεί του άγαλμα, με τους υπευθύνους πάντως να πιστεύουν ότι θα το κατορθώσουν και μάλιστα πολύ σύντομα. 

Εκτός από τις φήμες, ακόμα και η ιστορική εφημερίδα Boston Globe είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ το 1901 με τίτλο «Λιοντάρι και Μονόκερος: Χάλκινο κουτί θα τοποθετηθεί στο κεφάλι του βασιλιά των ζώων». Το κομμάτι αναφέρει ότι το κουτί περιέχει «συνεισφορές από το κράτος και την πόλη, φύλλα εφημερίδων της εποχής, το όνομα του κατασκευαστή των γλυπτών και άλλα, τα οποία θα είναι πολύ ενδιαφέροντα όταν το κουτί ανοιχτεί πολλά χρόνια αργότερα». 

Όπως είναι φυσικό, τα όσα δημοσίευσε τότε η εφημερίδα, κάθε άλλο παρά απάντησαν στις ερωτήσεις για το τι περιέχει το κουτί τότε και πολύ περισσότερο σήμερα, που οι φήμες οργιάζουν: Τι κρύβεται στην χρονοκάψουλα του Λιονταριού της Βοστώνης; 

To Old State House της Βοστώνης, στη στέγη του οποίου βρίσκεται το Λιοντάρι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης