Ποροσένκο προς Πούτιν: Η Μαριούπολη είναι δική μας γη

Ποροσένκο προς Πούτιν: Η Μαριούπολη είναι δική μας γη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διεμήνυσε πως η περιοχή δεν πρόκειται να παραδοθεί και πρόσθεσε ότι ο εχθρός «θα υποστεί μια συντριπτική ήττα»

 

Ποροσένκο προς Πούτιν: Η Μαριούπολη είναι δική μας γη

Κατά την επίσκεψή του στη Μαριούπολη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Κλείσιμο

Ενώπιον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει την ομιλία του τόνισε πως η Μαριούπολη είναι ουκρανική γη και δεν πρόκειται να παραδοθεί σε κανέναν.

Μάλιστα, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του στο Twitter δημοσιεύθηκε φωτογραφία του με λεζάντα: «Η Μαριούπολη είναι ουκρανική. Δε θα παραδώσουμε αυτή τη γη σε κανέναν».


Την ίδια στιγμή, τόνισε πως θα ενισχυθεί η άμυνα της περιοχής, η οποία βρισκόταν υπό την πολιορκία ρωσόφωνων αυτονομιστών, υποστηρίζοντας ότι έδωσε εντολή (στον στρατό) να τοποθετηθούν πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών, άρματα μάχης και αεροπορική κάλυψη.

Με δυναμισμό, πρόσθεσε ότι ο εχθρός «θα υποστεί μια συντριπτική ήττα», ενώ ανακοίνωσε πως περίπου 1.200 άνθρωποι που βρίσκονταν υπό κράτηση από αντάρτες θα αφεθούν ελεύθεροι.


 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης