Ιταλία: Ποιες κυρίες διάλεξε για υπουργούς του ο Ματέο Ρέντζι

Ιταλία: Ποιες κυρίες διάλεξε για υπουργούς του ο Ματέο Ρέντζι

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας παρουσίασε τη λίστα με το σχήμα της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο

Ιταλία: Ποιες κυρίες διάλεξε για υπουργούς του ο Ματέο Ρέντζι

Περίπου δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, στο Κυρηνάλιο Μέγαρο όπου ο 39χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας παρουσίασε τη λίστα με τους υπουργούς του.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου το σχήμα της κυβέρνησης Ρέντζι θα είναι σφιχτό με 16 υπουργούς, εκ των οποίων λέγεται ότι οι μισές θα είναι γυναίκες. Το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να αναλαμβάνει ο Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος κλήθηκε από τον Ρέντζι να επιλέξει ανάμεσα στο υπουργείο και τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού. Το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Πιερ Κάρλο Παντοάν, πρόεδρος της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας. Όλα αυτά την ώρα που όπως υποστηρίζουν Ιταλοί δημοσιογράφοι, το άρωμα γυναίκας αναμένεται να «μεθύσει» το ιταλικό κοινοβούλιο, με την Ρομπέρτα Πινότι στο υπουργείο Άμυνας, την Στεφάνια Τζανίνι, στο υπουργείο Παιδείας, την Φεντερίκα Γκουίντι στο υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, την Μαρία Ελενα Μπόσκι στο υπουργείο Μεταρρυθμίσεων και Επαφών με τη Βουλή, την Φεντερίκα Μογκερίνι στο υπουργείο Εξωτερικών, την Μπεατρίτσε Λορεντζίν, στο υπουργείο Υγείας, την Μαριάνα Μαντία, στο υπουργείο Ισων Ευκαιριών και την Βαλέρια Φεντέλι στο υπουργείο Δημόσιας Αυτοδιοίκησης.

Όσο για το Δικαιοσύνης, φαίνεται να το αναλαμβάνει ο εισαγγελέας που έχει δώσει αγώνα κατά της μαφίας, Νικόλα Γκρατέρι, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ είχαν ακουστεί φήμες για το όνομα του συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο, πιθανολογείται πως θα αναλάβει ο Ντάριο Φραντσεσκίνι. Ο Αντρέα Ορλάντο παραμένει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Μαουρίτζιο Λούπι στο Υποδομών, ο Τζουλιάνο Πολέτι στο Εργασίας και ο Τζανλούκα Γκαλέτι στο Γεωργίας.

Στο μεταξύ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά τα κομπλιμέντα που έκανε στον κατά πολύ νεότερό του Ρέντζι και έπειτα από όσα ισχυρίστηκε ότι ο 39χρονος «δεν είναι κομουνιστής», επιστρέφει στην επίθεση. «Ο Ρέντζι έχει την πλειοψηφία στο κόμμα του, αλλά όχι στη Βουλή. Πολλοί βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος είναι υπέρ του Μπερσάνι ή του Ντ’Αλέμα», υποστήριξε ο πρώην Καβαλιέρε. Όλα αυτά την ώρα που ο Ρέντζι πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Δευτέρα, με την ελπίδα να μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή όσες μεταρρυθμίσεις πιστεύει ότι μπορούν να επαναφέρουν τη χώρα, η οποία διανύει περίοδο κρίσης.

Κλείσιμο

Ρομπέρτα Πινότι υπουργείο Άμυνας


Στεφάνια Τζανίνι υπουργείο Παιδείας


Φεντερίκα Γκουίντι υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης


Μαρία Ελενα Μπόσκι υπουργείο Μεταρρυθμίσεων και Επαφών με τη Βουλή


Φεντερίκα Μογκερίνι υπουργείο Εξωτερικών


Μπεατρίτσε Λορεντζίν υπουργείο Υγείας


Μαριάνα Μαντία υπουργείο Ισων Ευκαιριών


Βαλέρια Φεντέλι υπουργείο Δημόσιας Αυτοδιοίκησης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης