Ιταλία: Οι «άγγελοι» του Ματέο Ρέντζι

Ιταλία: Οι «άγγελοι» του Ματέο Ρέντζι

Τη γένους θηλυκού ομάδα του παρουσίασε ο νεοεκλεγείς γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος - Γοητευτικές και ικανές οι γυναίκες που επέλεξε ο 38χρονος

Ματέο Ρέντσι: Ο «Βούγιας» της ιταλικής Κεντροαριστεράς... ή ο «Ιταλός Ομπάμα»;

Δεν πρόλαβε να ορκιστεί επίσημα και ανακοίνωσε την ομάδα του… Ο νεοεκλεγείς γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντζι, περιχαρής που συγκέντρωσε 68% έναντι των δύο αντιπάλων του, δεν άφησε λεπτό να πάει χαμένο και παρουσίασε την ομάδα του, στην οποία απαρτίζουν επτά γυναίκες και πέντε άνδρες.

Με ενθουσιασμό παιδιού που μόλις έλαβε τα δώρα του και δεν αντέχει στιγμή, με αποτέλεσμα να σκίσει το περιτύλιγμα για να τα χαρεί, ο 38χρονος δήμαρχος τη Φλωρεντίας αποκάλυψε τα ονόματα της «dream team» του.

Κλείσιμο

Ο Λούκα Λότι θα είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό, ο Στέφανο Μπονατσίνι για τα τοπικά γραφεία, ο Φιλίπο Ταντέι για την οικονομία, ο Ντάβιντε Φαραόνε για την πρόνοια, ο Φραντέσκο Νικόντεμο για την επικοινωνία και ο Λορέντζο Γκουερίνι, θα είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Οι «άγγελοι» του Ρέντζι, θα είναι η Μαρία Έλενα Μπόσκι, η οποία θα αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις, η Μαριάνα Μαντία, που θα είναι υπεύθυνη για την εργασία, η Φεντερίκα Μογκερίνι για τα ευρωπαϊκά θέματα, η Ντέμπορα Σερακιάνι, αρμόδια για τις υποδομές, η Κιάρα Μπράγκα, για το περιβάλλον, η Αλέσια Μοράνι για τη δικαιοσύνη και η Πίνα Πιτσένρο για τα ζητήματα του Νότου.

Ο ίδιος ο Ρέντζι, μετά τη νίκη του έναντι στον Τζάνι Κούπερλο και τον Πίπο Τσιβάτι, δήλωσε πως «δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Ο ιταλικός λαός με την ψήφο του έδειξε ότι μπορεί να εμπιστεύεται το κράτος».

Όλα αυτά την ώρα που ακόμα και μετά την σαρωτική νίκη του χαρισματικού, για πολλούς, Ρέντζι, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν ο 38χρονος είναι περισσότερο Δεξιός παρά Αριστερός.

Σε αυτό ίσως «πάτησε» και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος του τηλεφώνησε για να του δώσει συγχαρητήρια.

«Ήσουν πολύ καλός. Ελπίζω ότι με εσένα το Δημοκρατικό Κόμμα να  μπορέσει να γίνει ένα φιλελεύθερο σοσιαλιστικό κόμμα με ευρωπαϊκή χροιά», φέρεται να είπε ο πρώην Καβαλιέρε στον Ρέντζι, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Σε κάθε περίπτωση, ο «Φιορεντίνο» 38χρονος μάλλον, ακολουθεί τα βήματα του πρώην επικεφαλής της κεντροδεξιάς, επιλέγοντας για την ομάδα του γοητευτικές, αλλά και ικανές πολιτικούς.

 Αλέσια Μοράνι



Κιάρα Μπράγκα



Ντέμπορα Σερακιάνι



Φεντερίκα Μογκερίνι



Μαρία Έλενα Μπόσκι



Μαριάνα Μαντία



Πίνα Πιτσέρνο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης