Κέρι: Οι Αραβες θα χρηματοδοτήσουν έναν πόλεμο στη Συρία

Κέρι: Οι Αραβες θα χρηματοδοτήσουν έναν πόλεμο στη Συρία

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι υπεραμύνθηκε των επιθέσεων κατά της Δαμασκού για να "τιμωρηθεί" το καθεστώς για τη "σφαγή" με τα χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου

Κέρι: Οι Αραβες θα χρηματοδοτήσουν έναν πόλεμο στη Συρία
Οι Άραβες θα χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο στη Συρία, δηλώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύνοδο των G20 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, που αναμένεται να διεξαχθεί σε ψυχροπολεμικό κλίμα.   

Σύμφωνα με την "Washington Post", ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς για το ποιος θα επιφορτιστεί με το κόστος του πολέμου, επεσήμανε ότι οι αραβικές χώρες έχουν ήδη προσφερθεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

"Στην πρόταση των αραβικών χωρών να αναλάβουν το κόστος του πολέμου, η απάντηση και βεβαίως  ναι", τόνισε χτες ο Κέρι στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας,  αξιωματούχοι και ειδικοί σε όπλα από τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή υποστηρίζουν ότι οι γειτονικές χώρες της Συρίας εκφράζουν φόβους ότι το καθεστώς Άσαντ θα κάνει χρήση βιολογικών όπλων, αν η Δύση του επιτεθεί.

Στο πλαίσιο εξεύρεσης συμμαχιών, ο Τζον Κέρι είπε ότι ένας συνασπισμός χωρών που θα συνδράμουν την Ουάσινγκτον και το Παρίσι στη στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος της Δαμασκού γεννιέται, τονίζοντας ότι οι αραβικές χώρες, δηλαδή, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και η Τουρκία έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους.

Η γαλλική "Le Monde" προεξοφλεί ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για πόλεμο στη Συρία και πως κάτι τέτοιο θα ήταν επίθεση στον ισχυρό άντρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης