Λονδίνο: Δούλευε 72 ώρες συνεχώς μέχρι που πέθανε!

Λονδίνο: Δούλευε 72 ώρες συνεχώς μέχρι που πέθανε!

Συνθήκες που παραπέμπουν σε εργασιακή ζούγκλα - Ο Γερμανός φοιτητής έκανε πρακτική άσκηση σε τράπεζα του Λονδίνου μέχρι που κατέρρευσε...

Απαγωγή νεογέννητου μωρού από νοσοκόμα στην Ιταλία
Λονδίνο: Δούλευε 72 ώρες συνεχώς μέχρι που πέθανε!

Ένας 21χρονος Γερμανός πέθανε σήμερα στην φοιτητική εστία όπου φιλοξενούνταν στο Λονδίνο, έπειτα από 72 ώρες συνεχούς εργασίας!


Ο Γερμανός Moritz Erhardt ήταν φοιτητής από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και έκανε την πρακτική του άσκηση στην Bank of America στο Λονδίνο, λίγες μέρες πριν ολοκληρώσει την καλοκαιρινή του πρακτική. Σύμφωνα με έρευνες, ο φοιτητής που ήταν επιληπτικός, κατέρρευσε μέσα στο ντους της εστίας του.


Σύμφωνα με μαρτυρίες γυρνούσε κάθε πρωί στις 6 τα ξημερώματα, καθώς οι απαιτήσεις της πρακτικής θέσης ήταν υπερβολικές και το ωράριο εργασίας εξαντλητικό.

Κλείσιμο
Μετά το θάνατο του 21χρονου, οι φίλοι του Γερμανού φοιτητή που γνώριζαν τις πρωτοφανείς συνθήκες εργασίας «ξεσπάθωσαν» στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τις συνθήκες εργασίας. Κάποιος που επίσης απασχολήθηκε στο ίδιο πρόγραμμα εργασίας κάνοντας θερινή άσκηση χαρακτήρισε την εμπειρία στον τραπεζικό χώρο σαν τις χειρότερες στιγμές της ζωής του.

Σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Independent για το τραγικό περιστατικό, ένας πρώην τραπεζικός που κράτησε την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε ότι οι νεαροί φοιτητές και απόφοιτοι που κάνουν πρακτική δουλεύουν ως και 14 ώρες την ημέρα, συνολικά γύρω στις 110 ώρες την εβδομάδα. Οι μισθοί τους βέβαια είναι ασύγκριτα ψηλότεροι από τον μέσο μισθό στην Ελλάδα αφού κυμαίνονται στις 3,000 ευρώ το μήνα. Μια αμοιβή που κόστισε τη ζωή του 21χρονου Moritz...

Σε ανακοίνωση της η Bank of America εκφράζει λύπη για τον θάνατο του νέου τον οποίο χαρακτηρίζει ως ένα πολύτιμο συνεργάτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης