H ισπανική βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε το Σάββατο (17/1) την πριγκίπισσα Ειρήνη, αδερφή της βασίλισσας Σοφίας.
Η σορός της μεταφέρθηκε στις 12 το μεσημέρι στην Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αγίου Ανδρέα και Αγίου Δημητρίου στη Μαδρίτη.
Σύμφωνα με το Hola, η πριγκίπισσα Λεονόρ και η Ινφάντα Σοφία συνόδευσαν τους γονείς τους, το βασιλικό ζεύγος Φελίπε ΣΤ΄ και Λετίθια, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό της βασίλισσας Σοφίας στην τελετή μνήμης της αγαπημένης τους θείας.
Το «παρών» έδωσαν επίσης οι: Ινφάντα Έλενα και Ινφάντα Κριστίνα, μαζί με τα παιδιά τους, η Αλεξία Ντε Γκρες καθώς και πρόσωπα από τον επιχειρηματικό χώρο.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
Βασιλιάς Φελίπε και βασίλισσα Σοφία
Η βασίλισσα Λετίθια (δεξιά) και τα παιδιά της, η πριγκίπισσα Λεονόρ (αριστερά) και Ινφάντα Σοφία (κέντρο)
Οι αδελφές του βασιλιά Φελίπε, η πριγκίπισσα Ελένα (αριστερά) και η πριγκίπισσα Κριστίνα
Από το δημόσιο αυτό «αντίο» απουσίαζε ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο οποίος, σύμφωνα με ιατρικές συστάσεις, δεν θα μεταβεί ούτε στην Ελλάδα, καθώς κρίθηκε ότι δύο διαδοχικά ταξίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιβάρυναν υπερβολικά την υγεία του.
Κλείσιμο
Η Αλεξία Ντε Γκρες και ο σύζυγός της, Κάρλος Μοράλες
Η Irene Urdangarin (αριστερά), κόρη της πριγκίπισσας Κριστίνα, και η Victoria de Marichalar (δεξιά), κόρη της πριγκίπισσας Ελένα
Η κηδεία στην Αθήνα
Τη Δευτέρα, ο βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια, η πριγκίπισσα Λεονόρ, η Ινφάντα Σοφία και η βασίλισσα Σοφία θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών.
Νωρίτερα, από τις πρωινές ώρες, η σορός θα τεθεί σε προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, κοντά στον μητροπολιτικό ναό. Θα ακολουθήσει η ταφή σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Τατόι.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη