Ρωσία: Η συνέντευξη Πούτιν στον ακροδεξιό Τάκερ Κάρλσον διδάσκεται σε σχολεία

Ρωσία: Η συνέντευξη Πούτιν στον ακροδεξιό Τάκερ Κάρλσον διδάσκεται σε σχολεία

Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν και σε κουίζ - Ορισμένοι έγραψαν και ερωτήσεις αναμένοντας την απάντηση του Ρώσου προέδρου

putin
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό συντηρητικό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ρωσίας ως πρότυπο για να μάθουν τα παιδιά την ιστορία της χώρας τους.

Ρώσοι μαθητές παρακολούθησαν αποσπάσματα από τη συνέντευξη Πούτιν με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, φερέφωνο του Τραμπ, στη διάρκεια του μαθήματος, σύμφωνα με αναρτήσεις πολλών σχολείων στα social media, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου παραχώρησε τον Φεβρουάριο συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον, πρώην άνκορμαν του δικτύου «Fox News» και, επί μισή ώρα, αφηγούνταν την ιστορία της Ρωσίας από το 862, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία δεν ήταν από τότε ανεξάρτητο κράτος, μια ιδέα που απορρίφθηκε εξαρχής από το Κίεβο ως ψευδής.

Η συνέντεξη Πούτιν στον Κάρλσον:

Κλείσιμο

Στη συνέχεια οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε κουίζ με ερωτήσεις, βάσει των όσων είχε πει ο Πούτιν.

Σε αναρτήσεις στη ρωσική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων VK, τα σχολεία περιέγραψαν το μάθημα αυτό ως ένα «παιχνίδι διανόησης» που βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν «τα στάδια ανάπτυξης του ρωσικού κράτους» λέγοντας ότι ήταν κάτι το διασκεδαστικό.

Σε σχολείο της πόλης Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, οι μαθητές δημοτικού παρακολούθησαν αποσπάσματα της συνέντευξης του Ρώσου προέδρου και στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις κατάλληλες για την ηλικία τους.

Την ίδια ώρα, στο γυμνάσιο Domodedovskaya, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να σκεφτούν ερωτήσεις για να της στείλουν στον Πούτιν.

«Δεδομένου ότι μαθητές απ' όλη την Ρωσία έγραψαν τις δικές τους ερωτήσεις, δυστυχώς δεν θα λάβουν όλοι απαντήσεις από τον πρόεδρο Πούτιν αλλά είμαστε αισιόδοξοι», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ρωσικό γυμνάσιο.

Σημειώνεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο, την πρώτη σε δυτικό δημοσιογράφο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας προτίμησε τον Κάρλσον επειδή η προσέγγιση του πρώην παρουσιαστή του Fox News διαφέρει από τη «μονόπλευρη» κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία από πολλά δυτικά ΜΜΕ.

«Όταν πρόκειται για τις χώρες της Δύσης, τα μεγάλα διαδικτυακά ΜΜΕ, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι μεγάλες εφημερίδες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επαίρονται ότι προσπαθούν τουλάχιστον να φανούν αμερόληπτοι σε ότι αφορά την κάλυψη», είχε πει ο Πεσκόφ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννινα: Ανατροπή με τη σορό - Αυτοκτόνησε ο 50χρονος, είχε αφήσει σημείωμα

Ομόνοια: Ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο με λεία χρυσαφικά αξίας 50.000 ευρώ - Φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν μετρό και τραμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης