Πούτιν: Μίλησε στον Τάκερ Κάρλσον επειδή έχει «διαφορετική προσέγγιση» από τα δυτικά ΜΜΕ, λέει το Κρεμλίνο

Πούτιν: Μίλησε στον Τάκερ Κάρλσον επειδή έχει «διαφορετική προσέγγιση» από τα δυτικά ΜΜΕ, λέει το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στον Αμερικανό πρώην παρουσιαστή του «Fox News», την πρώτη σε δυτικό δημοσιογράφο μετά τη ρωσικη εισβολή στην Ουκρανία

carlson_putin
Ο Πούτιν έκανε την επιλογή του και παραχώρησε την Τρίτη συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο - «φερέφωνο» του Τραμπ, Τάκερ Κάρλσον, την πρώτη σε δυτικό δημοσιογράφο μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας προτίμησε τον Κάρλσον επειδή η προσέγγιση του πρώην παρουσιαστή του «Fox News» διαφέρει από τη «μονόπλευρη» κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία από πολλά δυτικά ΜΜΕ.




«Όταν πρόκειται για τις χώρες της Δύσης, τα μεγάλα διαδικτυακά ΜΜΕ, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι μεγάλες εφημερίδες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επαίρονται ότι προσπαθούν τουλάχιστον να φανούν αμερόληπτοι σε ότι αφορά την κάλυψη», είπε ο Πεσκόφ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

«Όλα αυτά είναι ΜΜΕ που παίρνουν μια εξαιρετικά μονόπλευρη θέση. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία επιθυμία επικοινωνίας με τέτοια μέσα, και δεν έχει νόημα και είναι απίθανο να είναι χρήσιμο», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Κλείσιμο
Στην ερώτηση «Σε τι διαφέρει ο Τάκερ Κάρλσον από τους συναδέλφους του», ο Πεσκόφ είπε χαρακτηριστικά ότι η προσέγγιση του Αμερικανού δημοσιογράφου δεν ήταν «σε καμία περίπτωση φιλορωσική, ούτε φιλοουκρανική, είναι φιλοαμερικανική».

Η συνέντευξη είναι πιθανό να μεταδοθεί σήμερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS», επικαλούμενο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal».

Ο Πούτιν, ο οποίος διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, είχε παραχωρήσει την τελευταία του επίσημη συνέντευξη σε αμερικανικό μέσο ενημέρωσης τον Οκτώβριο του 2021 έχοντας απέναντί του τον δημοσιογράφο Χάντλεϊ Γκάμπλ του δικτύου «CNBC». Έκτοτε ο Ρώσος πρόεδρος έχει μιλήσει σε ΜΜΕ της χώρας του, της Κίνας και του Καζακστάν.

Πολλοί δυτικοί μιντιακοί όμιλοι έχουν εγκαταλείψει τη Μόσχα ή έχουν κλείσει τις δραστηριότητές τους λόγω των επαχθών νόμων για τα ΜΜΕ που ψηφίστηκαν λίγο μετά τον πόλεμο στη εμπόλεμη χώρα.

Ο Κάρλσον έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) την Τρίτη ότι η συνέντευξη θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να κατανοήσουν την άποψη της Ρωσίας για τον πόλεμο.

«Δεν είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν...Δεν σας ενθαρρύνουμε να συμφωνήσετε με όσα μπορεί να πει ο Ρώσος πρόεδρος σε αυτή τη συνέντευξη, αλλά σας προτρέπουμε να την παρακολουθήσετε. Πρέπει να ξέρετε όσο περισσότερα μπορείτε», είπε.

Ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία για να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας έναντι αυτού που θεωρεί εχθρική Δύση. Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του λένε ότι πρόκειται για έναν απρόκλητο επιθετικό πόλεμο και αρπαγή γης με αυτοκρατορικό στυλ.

Ο Κάρλσον, ο οποίος έχει πει ότι η κάλυψη των δυτικών ΜΜΕ για τον πόλεμο είναι προκατειλημμένη υπέρ του Κιέβου, υποστήριξε ότι έχει ζητήσει συνέντευξη και από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Λίγες ώρες προτού δοθεί στη δημοσιότητα η συνέντευξη Κάρλσον- Πούτιν, η βετεράνος δημοσιογράφος του CNN, Kριστιάν Αμανπούρ, έσπευσε να διαψεύσει τον «γελοίο ισχυρισμό του πρώην παρουσιαστή του Fox News, ότι κανένας δυτικός δημοσιογράφος δεν προσπάθησε να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είχε διαψεύσει πρώτος τον ισχυρισμό του Κάρλσον ότι «ούτε ένας δυτικός δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν»: «Ο κύριος Κάρλσον δεν έχει δίκιο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να το ξέρει αυτό. Λαμβάνουμε πολλά αιτήματα για συνεντεύξεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο συντηρητικός Αμερικανός δημοσιογράφος, Τάκερ Κάρλσον, φερέφωνο του Τραμπ, πήρε συνέντευξη από τον Πούτιν μεταβαίνοντας στη Μόσχα γι' αυτό τον σκοπό

Η συνέντευξη αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα το απόγευμα στις 18:00 (ώρα Ουάσινγκτον) αφού πρώτα... την περιποιηθεί πρώτα το Κρεμλίνο

Χθες, ο Κάρλσον ανέβασε περιχαρής την είδηση στην πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter) ότι κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον ισχυρό άνδρα του Kρεμλίνου, μαζί μ΄ένα βίντεο με τον ίδιο να ποζάρει μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Το σχετικό βίντεο είχε μέσα σε λίγες ώρες 54 εκατομμύρια κλικ.

Από την ώρα που πάτησε το πόδι του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο δημοσιογράφος Κάρλσον, που στηρίζει απροκάλυπτα τον Ρεπουμπλικανό τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, κατάφερε να πείσει τον Πούτιν να ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει των ρωσικών εκλογών στις 17 Μαρτίου και λίγους μήνες αργότερα, των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στο σχετικό βίντεο, ο Κάρλσον ευλογεί τα...γένια του δηλαδή, ότι ήταν ριψοκίνδυνο αυτό που έκανε, ότι είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό κι ότι αυτό σημαίνει δημοσιογραφία.

Το γραφείο Τύπου της ρωσικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι η συνέντευξη Πούτιν-Κάρλσον θα μεταδοθεί σήμερα το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον), στην ιστοσελίδα του Αμερικανού δημοσιογράφου Τάκερ Κάρλσον, όπως και στην πλατφόρμα που ανήκει στον «Mr Tesla», Έλον Μασκ, Χ (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με τον blogger Άλεξ Τζόουνς, οποίος φέρεται να επικοινώνησε με τον πρώην τηλεοπτικό αστέρα του αμερικανικού δικτύου «Fox News», η συνέντευξη Πούτιν- Κάρλσον διαρκεί δύο ώρες και «θα είναι επική».

Ωστόσο, οι σχολιαστές στη Μόσχα είναι δύσπιστοι σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Πούτιν στον Κάρλσον καθώς έχει ήδη αναφερθεί σε ρωσικά κανάλια για την Ουκρανία και τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.

Γεγονός παραμένει πάντως ότι, αυτή τη φορά, αυτό το τρομερό «διαφημιστικό» κόλπο απευθύνεται στο αμερικανικό κοινό και εξυπηρετεί άμεσα τα συμφέροντα του επιτελείου του Τραμπ, στο οποίο πρόσκειται ο Τάκερ Κάρλσον, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Η συνέντευξη θα εκνευρίσει τους δυτικούς που λογοκρίνουν το ρωσικό καθεστώς που έχει υπό κράτηση Αμερικανούς πολίτες », σχολιάζει ο blogger Τζόουνς, επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα του Κάρλσον στη διαφήμισή του ότι οι Αμερικανοί «δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα αυτού που συμβαίνει στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Κατά την παραμονή του στη Ρωσία, ο Τάκερ Κάρλσον φωτογραφήθηκε, μεταξύ άλλων, στο κτίριο των περίφημων Μπαλέτων Μπολσόι.

«Είναι ήδη βιντεοσκοπημένη η συνέντευξη;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος από το ρωσικό δίκτυο «Ria Novosti», ένα από τα κανάλια του Κρεμλίνου.
«Είσαι κρατική υπηρεσία, πρέπει να ξέρεις», απάντησε ένας ακόλουθος.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Kάρλσον μετέβη στη Μόσχα «όχι για την αγάπη του προς τον Πούτιν, αλλά για τις ΗΠΑ, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία θα αφορά τις ΗΠΑ, που είναι σε προεκλογική περίοδο», δήλωσε ο Ιλία Τσέπελιν, πρώην δημοσιογράφος του ανεξάρτητου τηλεοπτικού καναλιού «Dozhd», ο οποίος ζει εξόριστος μακριά από τη Ρωσία.

O ίδιος υπενθυμίζει ότι ο Τάκερ Κάρλσον, παίρνοντας συνέντευξη από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν το περασμένο καλοκαίρι, έδειξε ότι είναι «ο κάτοχος της ελίτ του μικροφώνου».

«Όχι μόνο δεν υπήρξε ούτε μια αμήχανη ερώτηση, αλλά και οι δύο άνδρες είπαν πολλές φορές: Θα ήταν υπέροχο αν ο Τραμπ έβγαινε ξανά πρόεδρος!», υπογράμμισε ο Ιλία Τσέπελιν.

Αντιδράσεις προκάλεσε επίσης και το γεγονός ότι με την ιδιότητά του «δημοσιογράφου», ο Τάκερ άρχισε να επαίρεται που κατάφερε τον Πούτιν να καθίσει απέναντί του.α.

«Το μόνο σασπένς είναι εάν ο Τάκερ κατάφερε να αποφύγει να ανακρίνει τον Πούτιν για την τύχη ενός Αμερικανού πολίτη- δημοσιογράφου που κρατείται μέχρι τώρα σε φυλακή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «FSB» (πρώην KGB) σχεδόν επί ένα χρόνο... Δεν έχει παρουσιαστεί κανένα στοιχείο δημοσίως», λέει πρώην δημοσιογράφος του ανεξάρτητου τηλεοπτικού καναλιού «Dozhd» και προσθέτει: «Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Wall Street Journal», Έβαν Γκέρσκοβιτς, κατηγορούμενος για κατασκοπεία, βρίσκεται σε φυλακή της Ρωσίας από τον περασμένο Μάρτιο».


Ειδήσεις σήμερα:

Με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι βρέθηκε νεκρός ο 50χρονος μουσικός στα Εξάρχεια

Νέο βίντεο από το σημείο της εκτέλεσης του Γιαλιά στη Μάνδρα – Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των αστυνομικών


Έρχονται βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή - Πότε επηρεάζεται η Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης