Πούτιν: Ο ακροδεξιός Τάκερ Κάρλσον του πήρε συνέντευξη στην Μόσχα - «Θα είναι επική» προαναγγέλλει σε μήνυμά του

Πούτιν: Ο ακροδεξιός Τάκερ Κάρλσον του πήρε συνέντευξη στην Μόσχα - «Θα είναι επική» προαναγγέλλει σε μήνυμά του

Δείτε βίντεο - Στη Μόσχα ο ακροδεξιός Αμερικανός δημοσιογράφος - Η πρώτη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου σε ξένο δημοσιογράφο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

carlson-1
Το 'πε και το 'κανε. Το φερέφωνο του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο ακροδεξιός πρώην παρουσιαστής του δικτύου Fox News, Τάκερ Κάρλσον, επιβεβαιώνει όλους όσοι είχαν προβλέψει ότι θα μεταβεί στη Μόσχα για να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη Πούτιν σε ξένο δημοσιογράφο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναρτώντας περιχαρής την είδηση στην πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter) ότι πήρε συνέντευξη από τον ισχυρό άνδρα του Kρεμλίνου, ο Κάρλσον ανέβαζε και βίντεο ποζάροντας στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος. Το σχετικό βίντεο είχε μέσα σε λίγες ώρες 54 εκατομμύρια κλικ.

Κλείσιμο


Από την ώρα που πάτησε το πόδι του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο δημοσιογράφος που στηρίζει απροκάλυπτα τον Ρεπουμπλικανό τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, κατάφερε να πείσει τον Πούτιν να ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει των ρωσικών εκλογών στις 17 Μαρτίου και λίγους μήνες αργότερα, των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στο σχετικό βίντεο, ο Κάρλσον ευλογεί τα... γένια του, δηλαδή ότι ήταν ριψοκίνδυνο αυτό που έκανε, ότι είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό κι ότι αυτό σημαίνει δημοσιογραφία.

Τι είπε ο Κάρλσον και αντέδρασε ο Πεσκόφ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να σχολιάσει τον ισχυρισμό του Κάρλσον ότι «ούτε ένας δυτικός δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν». «Ο κύριος Κάρλσον δεν έχει δίκιο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να το ξέρει αυτό. Λαμβάνουμε πολλά αιτήματα για συνεντεύξεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας»,τόνισε.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η συνέντευξη έγινε με τον Κάρλσον «επειδή η θέση του διαφέρει από των άλλων, δεν είναι σε καμία περίπτωση φιλορωσική, δεν είναι φιλοουκρανική, είναι μάλλον φιλοαμερικανική», προσθέτοντας ότι «τουλάχιστον είναι αντιφατικά διαφορετική από τη θέση των παραδοσιακών αγγλοσαξωνικών ΜΜΕ».

Η συνέντευξη βιντεοσκοπήθηκε την Τρίτη, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σήμερα το πρωί και το γραφείο Τύπου της ρωσικής προεδρίας τόνισε ότι η συνέντευξη Πούτιν - Κάρλσον θα μεταδοθεί αύριο το απόγευμα, στις 18.00 (ώρα Ουάσιγκτον).

Σύμφωνα με τον blogger Άλεξ Τζόουνς, ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε με τον πρώην τηλεοπτικό αστέρα του αμερικανικού δικτύου Fox News, η συνέντευξη Πούτιν - Κάρλσον διαρκεί δύο ώρες και «θα είναι επική».

Ωστόσο, οι σχολιαστές στη Μόσχα είναι δύσπιστοι σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Κάρλσον καθώς έχει ήδη αναφερθεί σε ρωσικά κανάλια για την Ουκρανία και τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.

Ο «ρόλος» του Τραμπ στη συνέντευξη Πούτιν - Κάρλσον

Γεγονός παραμένει πάντως ότι, αυτή τη φορά, αυτό το τρομερό «διαφημιστικό» κόλπο απευθύνεται στο αμερικανικό κοινό και εξυπηρετεί άμεσα τα συμφέροντα του επιτελείου του Τραμπ, στο οποίο πρόσκειται ο Τάκερ Κάρλσον, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Η συνέντευξη θα εκνευρίσει τους δυτικούς που λογοκρίνουν το ρωσικό καθεστώς που έχει υπό κράτηση Αμερικανούς πολίτες», σχολιάζει ο blogger Τζόουνς, επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα του Κάρλσον στη διαφήμισή του ότι οι Αμερικανοί «δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα αυτού που συμβαίνει στη Ρωσία και την Ουκρανία».

Γιατί ο Kάρλσον πήγε στη Ρωσία

Και σχετικά με τον λόγο που επισκέφθηκε τη Ρωσία, πηγή του Κρεμλίνου- υπό καθεστώς ανωνυμίας- απάντησε στην εφημερίδα Moscow Times: «Για να εκνευριστούν οι Αμερικανοί». «Η πρόσβαση στο αμερικανικό κοινό μέσω του Κάρλσον κατά την περίοδο της σκληρής πάλης μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ είναι και πάλι μια ευκαιρία για να ασκηθεί αυτή η περίφημη ρωσική επιρροή στις αμερικανικές εκλογές, δεδομένου του τεράστιου κοινού του δημοσιογράφου», τόνισε επίσης ο Ρώσος αξιωματούχος.

Μια άλλη πηγή κοντά στο Κρεμλίνο που αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, θεωρεί ότι «απλά έχει χαλαρώσει το περιβάλλοντου Αμερικανού προέδρου λέγοντας: «Δεν το περιμένατε; Αλλά μπορούμε να το κάνουμε. Γαμ....ου, Τζο!».

Κατά την παραμονή του στη Ρωσία, ο Τάκερ Κάρλσον φωτογραφήθηκε, μεταξύ άλλων, στο κτίριο των περίφημων Μπαλέτων Μπολσόι.

«Είναι ήδη βιντεοσκοπημένη η συνέντευξη;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος από το ρωσικό δίκτυο Ria Novosti. «Είσαι κρατική υπηρεσία, πρέπει να ξέρεις», σχολίασε ο Κάρλσον χαμογελώντας, έτοιμος να πιει έναν καφέ. Και όχι Americano.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Kάρλσον μετέβη στη Μόσχα «όχι για την αγάπη του προς τον Πούτιν, αλλά για τις ΗΠΑ», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

«Οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία θα αφορά τις ΗΠΑ, που είναι σε προεκλογική περίοδο», δήλωσε ο Ιλία Τσέπελιν, πρώην δημοσιογράφος του ανεξάρτητου τηλεοπτικού καναλιού «Dozhd», ο οποίος ζει εξόριστος μακριά από τη Ρωσία.

Ο Κάρλσον έχει πάρει συνέντευξη και από τον Όρμπαν 

O ίδιος υπενθυμίζει ότι ο Τάκερ Κάρλσον, παίρνοντας συνέντευξη από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν το περασμένο καλοκαίρι, έδειξε ότι είναι «ο κάτοχος της ελίτ του μικροφώνου».

«Όχι μόνο δεν υπήρξε ούτε μια αμήχανη ερώτηση, αλλά και οι δύο άνδρες είπαν πολλές φορές: Θα ήταν υπέροχο αν ο Τραμπ έβγαινε ξανά πρόεδρος!», υπογράμμισε ο Ιλία Τσέπελιν.

Η τελευταία συνέντευξη του ηγέτη του Κρεμλίνου σε ξένο ΜΜΕ ήταν τον Οκτώβριο του 2021. Ωστόσο, αν και δέχθηκε πολλά αιτήματα, ο Πούτιν δεν ενέδωσε στον πειρασμό, όπως γράφει ο Στίβεν Ρόζενμπεργκ του BBC, ένας από τους πιο έγκριτους ανταποκριτές στη Μόσχα.

«Το μόνο σασπένς είναι εάν ο Τάκερ κατάφερε να αποφύγει να ανακρίνει τον Πούτιν για την τύχη ενός Αμερικανού πολίτη- δημοσιογράφου που κρατείται μέχρι τώρα σε φυλακή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών FSB (πρώην KGB) σχεδόν επί ένα χρόνο».

«Δεν έχει παρουσιαστεί κανένα στοιχείο δημοσίως», είπε ο πρώην δημοσιογράφος του ανεξάρτητου τηλεοπτικού καναλιού «Dozhd» και πρόσθεσε: «Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς, κατηγορούμενος για κατασκοπεία, βρίσκεται σε φυλακή της Ρωσίας από τον περασμένο Μάρτιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Hayate: Ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων στον Youtuber - Αρνείται τις κατηγορίες

Gov.gr wallet: Ετσι θα γίνεται η ταυτοποίηση για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο τράπερ Ricta που έστειλε στην εντατική τον φοιτητή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης