Γαλλία: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε Εβραία στη Λυών

Γαλλία: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε Εβραία στη Λυών

Τη μαχαίρωσε μέσα στο σπίτι της - Στην εξώπορτα βρέθηκε ζωγραφισμένη μια σβάστικα

gallia-astinomia
Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Λυών στη Γαλλία καθώς άνδρας μαχαίρωσε και τραυμάτισε Εβραία γυναίκα μέσα στο σπίτι της ενώ στην εξώπορτα βρέθηκε ζωγραφισμένη μια σβάστικα.

Όπως μεταδίδει η Le Progres, η επίθεση στην 30χρονη έγινε γύρω στις 13:00 σήμερα Σάββατο (4/11), με τους αστυνομικούς να δίνουν αμέσως αντισημιτικό χαρακτήρα στην υπόθεση αφού στην εξώπορτα του θύματος εντοπίστηκε ζωγραφισμένη μια σβάστικα. Η πόρτα, να σημειωθεί, ήταν διακοσμημένη με μεζουζά, ένα εβραϊκό αντικείμενο λατρείας που τοποθετείται συχνά στην είσοδο ενός σπιτιού.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του θύματος, κάποιος της χτύπησε το κουδούνι, του άνοιξε και τη μαχαίρωσε δύο φορές. Ήταν ντυμένος με σκούρα ρούχα, το πρόσωπό του ήταν εν μέρει καλυμμένο και τράπηκε σε φυγή μετά το συμβάν.

Το θύμα, τραυματισμένο στην κοιλιά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λυών, χωρίς να απειλείται η ζωή του.

«Τα αρχικά ευρήματα οδήγησαν την εισαγγελία της Λυών να ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας που επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι η πράξη θα μπορούσε να υποκινηθεί από αντισημιτικό κίνητρο», δήλωσε η εισαγγελία το απόγευμα του Σαββάτου.

Πάντως, το οικογενειακό πλαίσιο μελετάται επίσης, από τους αστυνομικούς. «Το θύμα βρισκόταν σε διαδικασία διαζυγίου», είπαν στη Le Progres αρκετές πηγές. Ο ύποπτος αναζητείται.

Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο Εβραϊκών Ιδρυμάτων Γαλλίας αντέδρασε στην επίθεση.

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση σε μια Εβραία γυναίκα στο σπίτι της αυτό το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, ακολουθούμενη από την ανακάλυψη μιας σβάστικας χαραγμένης στην εξώπορτά της. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Η ζωή του θύματος δεν κινδυνεύει. Αυτή η αποτρόπαια επίθεση προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην εβραϊκή κοινότητα. Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασης των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, καλούμε τόσο τη λογική όσο και την προσοχή. Εναπόκειται στα δικαστήρια να χαρακτηρίσουν τα αδικήματα και τον αντισημιτικό τους χαρακτήρα».

«Έκρηξη» αντισημιτικών ενεργειών από τις 7 Οκτωβρίου

Στην αρχή της εβδομάδας, ο Gérald Darmanin, υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, διευκρίνισε ότι από τις 7 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 819 αντισημιτικές πράξεις στη χώρα.

«Είναι αναμφισβήτητα αποτέλεσμα της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή που μεταφέρεται στις πόλεις μας. Η ανησυχία επηρεάζει όλες τις εβραϊκές οικογένειες»,σχολίασε ο πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας στη Γαλλία.

Το περασμένο Σάββατο, πάλι στη Λυών, ανακαλύφθηκαν αντισημιτικά σύμβολα στην πρόσοψη ενός δημόσιου σχολείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τους έχουμε περικυκλώσει, θα βρούμε και εξοντώσουμε τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Πάτρα: Νεαρή έπεσε από το μπαλκόνι 5ου ορόφου και σκοτώθηκε

Ιταλία: «Μήδεια» στο Μπέργκαμο έπνιξε τα δύο παιδιά της επειδή δεν άντεχε... το κλάμα τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης