Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 106 φορτηγά με βοήθεια πέρασαν στη Γάζα την Πέμπτη, σύμφωνα με ανθρωπιστική οργάνωση

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 106 φορτηγά με βοήθεια πέρασαν στη Γάζα την Πέμπτη, σύμφωνα με ανθρωπιστική οργάνωση

Πάνω από 370 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν περάσει από την Αίγυπτο στη Γάζα - Ακόμα δεν έχουν επιτραπεί προμήθειες καυσίμων

gaza_help_trucks_rafa
Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) δήλωσε ότι έλαβε φρέσκα τρόφιμα, νερό, βοήθεια και ιατρικές προμήθειες καθώς τουλάχιστον 106 φορτηγά βοήθειας από την Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο πέρασαν στη Γάζα μέσω της διάβασης της Ράφα την Πέμπτη.



Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των φορτηγών που πέρασαν με επιτυχία από την Αίγυπτο στη Γάζα σε 374, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση.

Κλείσιμο
Στη δήλωσή της, η ομάδα βοήθειας τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι προμήθειες καυσίμων δεν έχουν ακόμη επιτραπεί στον πολιορκημένο θύλακα.



Ο επικεφαλής της κύριας υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι τελευταίες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν απομείνει στη Γάζα έχουν «καταρρεύσει πλήρως».

Οι γιατροί στα νοσοκομεία της Γάζας περιγράφουν επίσης άθλιες συνθήκες και δεν υπάρχουν αρκετές ιατρικές προμήθειες για τη θεραπεία τραυματιών και εκτοπισμένων ατόμων, ενώ η έλειψη καυσίμων έχει θέσει εκτός λειτουργίας σχεδόν τα μισά νοσοκομεία της περιοχής.








Ειδήσεις σήμερα:

Κηφισιά : «Είχε γάντια κουζίνας και ήταν γεμάτος αίματα, μαχαίρωσε το παιδί που δούλευε στο μπαρ» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Αυτοκτονία στη Βούλα: «Συγχώρεσέ με γι' αυτό που θα κάνω» φέρεται να έγραψε στη σύζυγό του ο εφοπλιστής

Αυστραλία: Γυναίκα βγήκε τρέχοντας στον διάδρομο απογείωσης γιατί… έχασε την πτήση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης