Ο Ρώσοςυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφδήλωσε σήμερα πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η σύγκρουση στη Γάζα να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση και η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για το θέμα αυτό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης πως οι απόπειρες να κατηγορηθεί το Ιράν για την κρίση στη Γάζα συνιστούν προκλήσεις.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε επίσης σήμερα την «επικίνδυνη» στρατιωτική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, εναντίον της Βόρειας Κορέας, έπειτα από συνομιλίες που είχε στην Πιονγκγιάνγκ με βορειοκορεάτες ηγέτες.
«Όπως και οι βορειοκορεάτες φίλοι μας, ανησυχούμε σοβαρά για την εντατικοποίηση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας στην περιοχή και για την πολιτική της Ουάσινγκτον (...) Είμαστε αντίθετοι σ' αυτή τη μη εποιικοδομητική και επικίνδυνη γραμμή», δήλωσε ο ρώσος υπουργός προς τους δημοσιογράφους.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.