Πόλεμος στο Ισραήλ: Σκληρές εικόνες - Έκρηξη χτύπησε φάλαγγα Παλαιστινίων που εκκένωναν την περιοχή τους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σκληρές εικόνες - Έκρηξη χτύπησε φάλαγγα Παλαιστινίων που εκκένωναν την περιοχή τους

O ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαίωσει αεροπορικό χτύπημα στην συγκεκριμένη περιοχή - Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι έχουν σκοτωθεί 70 άνθρωποι που ήταν σε διαδικασία εκκένωσης και έχουν τραυματίσει άλλους 200

israel-bombing
Μια νέα φάση στον φονικό πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς έρχεται, όπως δήλωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις το Σάββατο. Ισραηλινά στρατεύματα και στρατιωτικός εξοπλισμός έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τη Γάζα, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να εντείνει την απάντησή του στη φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την ισλαμιστική μαχητική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τον θύλακα. Τα πολεμικά αεροσκάφη συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη Γάζα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς οι άμαχοι διέφυγαν προς τα νότια, μετά από επανειλημμένες οδηγίες εκκένωσης από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Οι IDF δήλωσαν το Σάββατο ότι θα επέτρεπαν στους ανθρώπους να μετακινηθούν νότια «για τη δική τους ασφάλεια» στους συγκεκριμένους δρόμους της Γάζας κατά τη διάρκεια ενός παραθύρου έξι ωρών, αλλά δεν ήταν σαφές πόσο ευρέως το μήνυμα ελήφθη επί τόπου, δεδομένης της εκτεταμένης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και του διαδικτύου, ή πόσο ασφαλής θα ήταν η διέλευση.

Σε ένα σοκαριστικό βίντεο που έφερε το CNN στο φως της δημοσιότητας φάινεται μια μεγάλη έκρηξη να χτυπά κονβόι Παλαιστινίων που εκκενώνουν την περιοχή τους. Από την έκρηξη φαίνεται να έχουν προκληθεί εκτεταμένες καταστροφές στην οδό Salah Al-Deen, μια κύρια αρτηρία για την εκκένωση,. Ένας αριθμός νεκρών, μεταξύ των οποίων και παιδιά, φαίνεται σε ένα ρυμουλκούμενο με επίπεδη καρότσα που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά ανθρώπων από την πόλη της Γάζας.

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε το βίντεο του CNN
Κλείσιμο
@cnn

CNN’s Salma Abdelaziz reports on a large explosion that left dozens of dead along an evacuation route for civilians south of Gaza City. These videos come after the window issued by the Israeli military warning Palestinian civilians to finish evacuating from Gaza City closed. #CNN #News #Israel #Palestine #Gaza #Middleeast #Hamas

♬ original sound - CNN


Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη. Το CNN απευθύνθηκε στις IDF για να σχολιάσει τυχόν αεροπορικές επιδρομές στην ίδια τοποθεσία.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει 70 ανθρώπουν που ήταν σε διαδικασία εκκένωσης και έχουν τραυματίσει άλλους 200 από την Παρασκευή που εκδόθηκε η πρώτη εντολή εκκένωσης, δήλωσε το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς στο CNN. 

Οι IDF ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι τα μαχητικά τους αεροσκάφη έπληξαν επιχειρησιακό αρχηγείο που χρησιμοποιούσαν μαχητές της Χαμάς, σκοτώνοντας τον επικεφαλής του εναέριου συστήματος της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, ο οποίος, σύμφωνα με τον στρατό, ήταν «σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την καθοδήγηση των τρομοκρατών» κατά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Ισραήλ. Οι IDF δήλωσαν ότι στοχεύουν τοποθεσίες που συνδέονται με τη Χαμάς στον πυκνοκατοικημένο θύλακα και ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν ήδη λάβει μέτρα για να προστατευθούν από τις αεροπορικές επιδρομές.


Ειδήσεις σήμερα:

Το protothema στο Ισραήλ: Νεκροί τρομοκράτες της Χαμάς μετά την επίθεση ισραηλινού τανκ - Προσοχή σκληρές εικόνες

Επιστρέφει από τη Δευτέρα ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας - Ποια ΙΧ εξαιρούνται

Καιρός - Αρναούτογλου: Ντυθείτε πιο ζεστά το επόμενο 48ωρο - Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης