Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν - Οκτώ πυραυλικές επιθέσεις από τη Χαμάς μετά τη λήξη του τελεσιγράφου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν - Οκτώ πυραυλικές επιθέσεις από τη Χαμάς μετά τη λήξη του τελεσιγράφου

Ο δημοσιογράφος του protothema.gr Φρίξος Δρακοντίδης καταγράφει δραματικές στιγμές - Τρέχουν στα καταφύγια, οι ρουκέτες της Χαμάς χτυπούν κατά κύματα την πόλη, το Iron Dome επιχειρεί για τις αναχαιτίσεις

ashkelon_epithesi_new_xr
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου με τη Χαμάς να ξεκινά αμέσως μετά τις 5 το απόγευμα το «σφυροκόπημα» της πολύπαθης Ασκελόν. Αμέσως μετά τη λήξη του τελεσιγράφου της παλαιστινιακής οργάνωσης, άρχισε καταιγισμός ρουκετών σε διάφορα σημεία της πόλης με τους κατοίκους να τρέχουν στα καταφύγια για να προστατευτούν.

Η σφοδρή και κατά κύματα επίθεση των Παλαιστίνιων κράτησε περίπου μια ώρα, καθώς γύρω στις 6 η κατάσταση έδειχνε να ηρεμεί, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες αναφορές για θύματα. 



Η αεράμυνα του Ισραήλ, το γνωστό Iron Dome, κατάφερε να αναχαιτίσει ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα στην Ασκελόν.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Δείτε βίντεο με τις ρουκέτες στον ουρανό της Ασκελόν, λίγο μετά τη λήξη του τελεσιγράφου της Χαμάς








Κλείσιμο
Στα βίντεο που ακολουθούν, διακρίνονται άνθρωποι να προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές σημείο για να καλυφθούν, τη ώρα που ρουκέτα φέρεται να έχει χτυπήσει κοντά στο νοσοκομείο, ενώ οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούν περίπου κάθε 10 λεπτά. 





Νέα ρουκέτα από τη Γάζα «χτύπησε» ξανά κοντά στο νοσκομείο της Ασκελόν, ενώ πληροφορίες της Haaretz αναφέρουν πως χτυπήθηκε ξενοδοχείο κοντά στην παραλία της πόλης. 

 



Δείτε χάρτη με τα σημεία που βομβαρδίζονται από τη Χαμάς






Νωρίτεραμ η Χαμάς είχε χαρακτηρίσει κατεχόμενη την πόλη της Ασκελόν, σημειώνοντας: «Απαντάμε στο έγκλημα του εχθρού που εκτοπίζει τον λαό μας και να τον αναγκάζει να εγκαταλείψει τα σπίτια του σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης του Άσκελον προθεσμία να την εγκαταλείψουν πριν από τις 5 το απόγευμα σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα η Χαμάς έστειλε μήνυμα με έμφαση στους Ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατά, θέμα που παρατείνει το πολεμικό θρίλερ. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται όχι μόνο στρατιωτικοί αλλά και παιδιά. 

«Δεν θα διαπραγματευτούμε για τους αιχμαλώτους μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος» υποστήριξε ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαίλ Χανιγέ.

«O φάκελος αυτός δεν θα ανοίξει πριν από το τέλος της μάχης. Και αυτό θα γίνει μόνο με συγκεκριμένο τίμημα», πρόσθεσε. 

Το Ισραήλ εκτιμά ότι η Χαμάς έχει υπό την ομηρεία της από 100 έως 150 άτομα.

Ρουκέτα της Χαμάς χτύπησε νοσοκομείο στο Ασκελόν

Φρίκη, θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι στοχευμένες, αλλά και οι τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Το protothema.gr μέσω του ανταποκριτή του στο Ισραήλ, πέρασε τις πύλες του νοσοκομείο της Ασκελόν, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας περίπου από τη Γάζα. Σε αυτό το νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά 500 τραυματίες από την ημέρα που ξεκίνησαν οι επιθέσεις.



israel_nosokomeio___2_
israel_nosokomeio___3_


Το νοσοκομείο χτυπήθηκε μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής από ρουκέτα της Χαμάς και διέλυσε κυριολεκτικά μέρος των εγκαταστάσεων, όπως φαίνεται και στο βίντεο και τις φωτογραφίες.

Επί ένα 24ωρο επικράτησε το απόλυτο χάος καθώς οι 
γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό από τη μία έτρεχαν να περιθάλψουν τους τραυματίες και από την άλλη προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις υλικές ζημιές, να σβήσουν τις εστίες φωτιάς και να αντιμετωπίσουν τις βλάβες.

Πρόκειται για νοσοκομείο που έχει δεχτεί περισσότερους από 500 τραυματίες και είναι το πλέον εξειδικευμένο νοσοκομείο για εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή. Στο νοσοκομείο, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται περισσότεροι από 100 τραυματίες.

israel_nosokomeio___4_
israel_nosokomeio___6_
israel_nosokomeio___5_
israel_nosokomeio___1_


«Θα εκτελούμε έναν όμηρο για κάθε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ»

H ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, απείλησε τη Δευτέρα ότι από εδώ και στο εξής θα εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπός της, Αμπού Ομπάιντα, δήλωσε ότι ενεργούν σύμφωνα με τις ισλαμικές οδηγίες, κρατώντας τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους ασφαλείς και υγιείς, όπως μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, «επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση».

Ειδήσεις σήμερα

Δρυμιώτης για αυτοδιοικητικές: Έχω πειστεί για ένα πράγμα, ο κόσμος εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη

Είχα ζητήσει βοήθεια, κανείς δεν ανταποκρίθηκε - Ήταν η έσχατη λύση, λέει ο πατέρας που άρπαξε τον 2χρονο γιο του


Προφυλακιστέος ο 55χρονος που ασελγούσε στον 13χρονο βαφτισιμιό του και σε έναν συνομήλικό του στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης