Πόλεμος στο Ισραήλ: Εικόνες καταστροφής στο νοσοκομείο της Ασκελόν - Δείτε βίντεο εικόνες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εικόνες καταστροφής στο νοσοκομείο της Ασκελόν - Δείτε βίντεο εικόνες

Το protothema.gr στο Ισραήλ - Ανταπόκριση του Φρίξου Δρακοντίδη

nosokomeio_fr
Φρίκη, θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι στοχευμένες, αλλά και οι τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Πριν από λίγο το protothema.gr μέσω του ανταποκριτή του στο Ισραήλ, πέρασε τις πύλες του νοσοκομείο της Ασκελόν, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας περίπου από τη Γάζα. Σε αυτό το νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά 500 τραυματίες από την ημέρα που ξεκίνησαν οι επιθέσεις.



israel_nosokomeio___2_
israel_nosokomeio___3_
Κλείσιμο


Το νοσοκομείο χτυπήθηκε μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής από ρουκέτα της Χαμάς και διέλυσε κυριολεκτικά μέρος των εγκαταστάσεων, όπως φαίνεται και στο βίντεο και τις φωτογραφίες.

Επί ένα 24ωρο επικράτησε το απόλυτο χάος καθώς οι 
γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό από τη μία έτρεχαν να περιθάλψουν τους τραυματίες και από την άλλη προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις υλικές ζημιές, να σβήσουν τις εστίες φωτιάς και να αντιμετωπίσουν τις βλάβες.

Πρόκειται για νοσοκομείο που έχει δεχτεί περισσότερους από 500 τραυματίες και είναι το πλέον εξειδικευμένο νοσοκομείο για εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή. Στο νοσοκομείο, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται περισσότεροι από 100 τραυματίες.

israel_nosokomeio___4_
israel_nosokomeio___6_
israel_nosokomeio___5_
israel_nosokomeio___1_

Την ίδια στιγμή το μεσημέρι της Τρίτης, χτυπούν ξανά οι σειρήνες καθώς πύραυλοι της Χαμάς εκτοξεύονται απο άγνωστη τοποθεσία με στόχο τη πόλη του Ασκελόν. Ο εκκωφαντικός ήχος από τις σειρήνες προκαλεί ανατριχίλα.

«Τις πρώτες ώρες ήρθαν 200 τραυματίες»

Για την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το Σάββατο και για τους τραυματίες που δέχθηκε το νοσοκομείο, μίλησε στο protothema.gr ο διευθυντής του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών:

«Τις πρώτες ώρες ήρθαν 200 τραυματίες. Συνολικά ήρθαν 550 τραυματίες, κάποιοι από αυτούς ήταν νεκροί και κάποιοι σοβαρά τραυματισμένοι». Όπως εξήγησε το πρσωπικό ήταν πολύ περιορισμένο και το έργο των γιατρών ήταν εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένης της κατάστασης και των δεκάδων τραυματιών.



Σειρήνες και εκρήξεις από ρουκέτες που αναχαιτίζονται στο Ασκελόν

Σειρήνες ήχησαν το πρωί της Τρίτης στο Ασκελόν, ενώ ακούστηκαν και δυνατές εκρήξεις από ρουκέτες της Χαμάς που αναχαιτίστηκαν.

Τρομοκρατημένος ο κόσμος έτρεχε να κρυφτεί σε καταφύγια.
 
Μάλιστα, την ώρα της έκρηξης ο απεσταλμένος του protothema.gr  Φρίξος Δρακοντίδης, ακούγεται να φωνάζει: «Σταμάτα να κατέβουμε κάτω στα δέντρα».






Στο μεταξύ, το πρωί πραγματοποιήθηκε η κηδεία ενός Ισραηλινού στρατιώτη στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο έπειτα από πυραυλική επίθεση της Χαμάς.




Ειδήσεις σήμερα

Μπαράζ περιοδειών από Μητσοτάκη για τον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών - Εξορμήσεις υπουργών, βουλευτών

Αγωνία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με τη Γάζα υπό πολιορκία και τους ισραηλινούς ομήρους να ζουν τον εφιάλτη

«Είναι η χειρότερη επίθεση που έχω ζήσει εδώ και 22 χρόνια» λέει Έλληνας που ζει στο Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης