Πόλεμος στο Ισραήλ: Η τρομακτική στιγμή που η Χαμάς απαγάγει μια Ισραηλινή μητέρα και τους δύο γιους της

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η τρομακτική στιγμή που η Χαμάς απαγάγει μια Ισραηλινή μητέρα και τους δύο γιους της

Οι τρομοκράτες τους σέρνουν μακριά από το σπίτι τους - Έκτοτε ολόκληρη η οικογένεια αγνοείται

mitera-israil_2
Ένα τρομακτικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή που μια ισραηλινή μητέρα και οι δύο μικροί γιοι της σύρονται ουρλιάζοντας από το σπίτι τους κοντά στα σύνορα με τη Γάζα από τρομοκράτες της Χαμάς.

Η 30χρονη Shiri Silberman-Bibas κρυβόταν σε ένα ασφαλές δωμάτιο μαζί με τον σύζυγό της Yarden, τον εννέα μηνών Kfir και τον τρίχρονο Ariel όταν το Σάββατο οι μαχητές εισέβαλαν στο Ισραήλ.

Οπλισμένος μόνο με ένα μικρό πιστόλι, ο Yarden ήλπιζε να υπερασπιστεί την οικογένειά του και το σπίτι τους στο Kibbutz Nir Oz καθώς τα χωριά δέχονταν επιδρομές - σε μια επίθεση όπου εκατοντάδες Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και πάνω από 100 κρατούνται όμηροι.





Ο πατέρας έστειλε στους συγγενείς του μήνυμα «Σας αγαπώ όλους» καθώς βρίσκονταν σε καταφύγιο, ενώ οι μαχητές πυροβολούσαν με ημιαυτόματα όπλα έξω από το παράθυρό τους. Μισή ώρα αργότερα, έγραψε «μπαίνουν μέσα» και μετά η επικοινωνία σταμάτησε.
Κλείσιμο
Shiri_Family
Ολόκληρη η οικογένεια σε ευτυχισμένες στιγμές


Η οικογένεια δεν έχει νέα της έκτοτε, ενώ οι γονείς της Shiri, ο Yosi και η Margit Silberman, οι οποίοι πλησιάζουν τα 70, αγνοούνται επίσης και υπάρχουν φόβοι ότι έχουν απαχθεί.

Kids_Shiri1
Ο Kfir, 9 μηνών, και ο Ariel, 3 ετών, είναι από τους νεότερους ομήρους που έπιασαν οι τρομοκράτες της Χαμάς


Αργότερα, εμφανίστηκε βίντεο που δείχνει την απελπισμένη μητέρα να κρατάει τα δύο παιδιά της καθώς τα απαγάγουν, χωρίς να υπάρχει στα πλάνα ο πατέρας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες φωνάζουν: «Έχει ένα μωρό».
Shiri_Sons
Η 30χρονη Shiri Silberman-Bibas απήχθη από τους τρομοκράτες της Χαμάς μαζί με τον εννέα μηνών Kfir και τον τρίχρονο Ariel

Τα πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τη Shiri να κλαίει με λυγμούς έχουν προκαλέσει αγωνία στην εβραϊκή κοινότητα παγκοσμίως.

Η έκφραση τρόμου της μητέρας και οι εικόνες των αθώων γιων της σε πιο ευτυχισμένες στιγμές έχουν χρησιμοποιηθεί από διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο για να απεικονίσουν τον τρόμο που προκαλεί στο Ισραήλ η Χαμάς.

Shiri_Klama
Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη Shiri να κλαίει με λυγμούς καθώς την παίρνουν μαζί με τα παιδιά της οι τρομοκράτες της Χαμάς

Ανήσυχοι Ισραηλινοί σε μια αγρυπνία έξω από την Downing Street στο Λονδίνο κρατούσαν φωτογραφίες της μητέρας και των αγοριών της που είχαν απαχθεί, με ένα πλακάτ να εκλιπαρεί: «Αφήστε τα παιδιά να φύγουν».

Η αγνοούμενη γιαγιά Margit είναι νηπιαγωγός, πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και λέγεται ότι χρειάζεται απεγνωσμένα τα φάρμακά της.

Συντετριμμένοι συγγενείς μίλησαν για τη φρίκη τους βλέποντας τα πλάνα, με τον ξάδελφο της Shiri, Yosi, να λέει στο Sky News ότι η εξαφάνιση του μέλους της οικογένειάς του τον έκανε να «θέλει να πάει να πολεμήσει».

Shiri_Babies
Η Shiri και τα αγοράκια σύρονται με τη βία σε τεθωρακισμένα οχήματα της Χαμάς

«Την πρώτη φορά που είδα τις εικόνες δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε. «Δεν μπορούσα να κατανοήσω αυτό που είδα, μετά κοίταξα μια άλλη φωτογραφία και ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι αυτή είναι η ξαδέλφη μου Shiri και τα δύο μικρά της παιδιά».

Parents_Shiri
Οι παππούδες Margit και Yosi και οι γονείς Yarden και Shiri δεν έχουν νέα τους από το Σάββατο

«Ο φόβος μου είναι ότι τα χώρισαν, ότι τα σκότωσαν, ότι είναι τραυματισμένα, ότι δεν θα τα ξαναδούμε, ότι δεν θα μάθουμε τίποτα για εκείνους και θα μείνουμε για πάντα με αυτό το κενό του τι απέγιναν».

Boys_Shiri
Η τύχη του τρίχρονου Ariel και του εννέα μηνών Kfir δεν είναι γνωστή μετά την απαγωγή της οικογένειάς τους από τρομοκράτες της Χαμάς
Η ανιψιά της Shiri Yifat Zailer, η οποία μίλησε στους New York Times, δήλωσε ότι δεν θα ησυχάσει μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της στην πατρίδα.

«Ελπίζω μόνο ότι είναι ζωντανοί και ότι είναι μαζί. Και τους θέλω στο σπίτι, μαζί μου, για να μπορέσω να τους αγκαλιάσω σφιχτά ξανά. Νιώθουμε ότι οι υπεύθυνοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, γιατί αυτή είναι μια κατάσταση στην οποία δεν έχουμε βρεθεί ποτέ ξανά. Αυτό είναι το συναίσθημα στο Ισραήλ. Είναι μια καταστροφή».

Ειδήσεις σήμερα:

«Πηγαίνετε στην Αίγυπτο για να αποφύγετε τα χτυπήματα» λέει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας


Βίντεο: O τελευταίος χορός της Γερμανίδας πριν δολοφονηθεί από τη Χαμάς σε μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ


Η συγκινητική ιστορία του Ιτάι και της Χαντάρ: Έκρυψαν τα 10 μηνών δίδυμά παιδιά τους πριν να πέσουν νεκροί από τη Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης