Θύματα ανελέητων τρομοκρατών: Ιστορίες φρίκης μερικών από τους 100 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς

Θύματα ανελέητων τρομοκρατών: Ιστορίες φρίκης μερικών από τους 100 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς

Οι ένοπλοι πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα και με την απειλή όπλων αιχμαλώτιζαν ολόκληρες οικογένειες

Apagoges_Politon_Hamas
Μικρά παιδιά (ακόμα και λίγων μηνών), ολόκληρες οικογένειες, παππούδες και γιαγιάδες είναι μεταξύ των περισσότερων από τους 100 ομήρους που κρατά η Χαμάς για περισσότερα από δυο 24ωρα.

Συγγενείς περιέγραψαν τη φρίκη και τον τρόμο που ζουν από την ώρα που ανακάλυψαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν απαχθεί. Μέσα από ανατριχιαστικά βίντεο που ανέβασαν οι ίδιοι οι απαγωγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι συγγενείς είδαν τους ανθρώπους να αρπάζονται από τους τρομοκράτες της Χαμάς.



Τα πλάνα έδειχναν παιδιά που έκλαιγαν με λυγμούς και τις ανήμπορες μητέρες τους να σύρονται από τα σπίτια τους και να φορτώνονται σε οχήματα από βαριά οπλισμένους άνδρες πριν μεταφερθούν στη Γάζα.



Κλείσιμο
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν άφησε να εννοηθεί ότι ανάμεσα στους απαχθέντες μπορεί να είναι και ένας ηλικιωμένος επιζών του Ολοκαυτώματος. 

Οι ένοπλοι φέρονται να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να αιχμαλωτίζουν ολόκληρες οικογένειες που προσπαθούσαν να σωθούν από τον καταιγισμό ρουκετών που εκτοξεύονταν στους οικισμούς από τη Λωρίδα της Γάζας.
Xamas_Xartis
Η Χαμάς υποστήριξε ότι εκτόξευσε 5.000 ρουκέτες στο Ισραήλ από την κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας, ενεργοποιώντας τις σειρήνες αεροπορικών επιδρομών στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ


Στη φωτογραφία πάνω μια οικογένεια απομακρύνεται μετά από επίθεση με ρουκέτες της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ το Σάββατο

Ανατριχιαστικά βίντεο έδειχναν τραυματισμένους ισραηλινούς στρατιώτες, ανήμπορους να αντιδράσουν από την αιφνιδιαστική επίθεση, να κακοποιούνται και να ξυλοκοπούνται καθώς οι απαγωγείς τους τους παρουσίαζαν ως… τρόπαια.



Άρπαξαν 10χρονο από το σπίτι του
Συγκλονιστικά πλάνα δείχνουν ένα αγόρι δέκα ετών να σέρνεται από τρομοκράτες. Πρόκειται για τον Erez Kalderon, ο οποίος αρπάχτηκε από το σπίτι του στο Nir Oz στο νότιο Ισραήλ από τη Χαμάς. Ο πατέρας του Offer και η αδελφή του Sahar, 16 ετών, απήχθησαν επίσης.


«Χθες στις 8.30 π.μ. εστάλησαν μηνύματα ότι οι τρομοκράτες βρίσκονται έξω από το σπίτι τους... και κρύβονται. Από τότε δεν ακούγεται η φωνή τους», ανέφερε μήνυμα συγγενή, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Η αδελφή του Erez, Gaya Kalderon, 21 ετών, που ζει στο Τελ Αβίβ, δήλωσε στο Sky News: «Ό,τι έχω στη ζωή μου - η οικογένειά μου - λείπει. Έχω τρομοκρατηθεί από τις φωτογραφίες και δεν μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου. Μοιάζει με ταινία τρόμου που δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα. Αλλά έγινε. Το πρωί του Σαββάτου έλαβα μηνύματα όπως "οι τρομοκράτες είναι στην κρεβατοκάμαρά μου" και η 16χρονη αδελφή μου έγραφε σε μένα: "Φοβάμαι τόσο πολύ».
Εrez_Calderon
Αυτός είναι ο Erez Calderon, ένα 12χρονο ισραηλινό αγόρι, που απήχθη από τη Χαμάς και κρατείται όμηρος στη Γάζα


Ένοπλοι εισέβαλαν... και μετά σιωπή
Ένας Ισραηλινός πολίτης ο Yoni Asher δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από την πανικόβλητη σύζυγό του που έλεγε ότι τρομοκράτες είχαν εισβάλει στο σπίτι των γονιών της. Η 34χρονη Doron Asher Katz επισκεπτόταν τη μητέρα της στο Nir Oz κοντά στα σύνορα με τη Γάζα μαζί με τις δύο κόρες τους, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών, όταν η Χαμάς τους επιτέθηκε.

Αφού έχασε την επαφή μαζί της, ο Asher είδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που τις έδειχνε να φορτώνονται σε ένα καρότσι από τους άνδρες της Χαμάς. «Σίγουρα αναγνώρισα τη γυναίκα μου, τις δύο κόρες μου και την πεθερά μου πάνω σε κάποιο καρότσι και γύρω τους τρομοκράτες της Χαμάς», είπε.

Κατάφερε να εντοπίσει το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του και ανακάλυψε ότι βρισκόταν στο Χαν Γιουνίς, μια πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Doron_Asher
Η Doron Asher Katz, 34 ετών, επισκεπτόταν τη μητέρα της στο Nir Oz κοντά στα σύνορα με τη Γάζα μαζί με τις δύο κόρες τους, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών, όταν τους επιτέθηκε η Χαμάς

«Τα δύο κοριτσάκια μου, είναι μόνο μωρά, δεν είναι καν πέντε και τριών ετών. Δεν ξέρω με ποιους όρους είναι αιχμάλωτες. Δεν ξέρω τι τους συνέβη».

Ο Asher έχει απευθύνει απευθείας έκκληση στη Χαμάς να μην πειράξει την οικογένειά του και έχει προσφερθεί ακόμη και να ανταλλάξει τον εαυτό του για την ασφαλή επιστροφή τους.

Παιδιά κλαίνε με λυγμούς
Άλλο βίντεο δείχνει δύο παιδιά να κλαίνε με λυγμούς στο πάτωμα του σπιτιού τους καθώς ρωτούν έναν άνδρα πίσω από την κάμερα αν η μεγαλύτερη αδελφή τους είναι νεκρή. Το νεαρό αγόρι και το κορίτσι λυγίζουν καθώς τους λένε ότι είναι «στον ουρανό», ενώ απελπισμένοι οι γονείς τους παλεύουν να τα προστατέψουν από τα ισχυρά πυρά που πέφτουν έξω από το δωμάτιο.

Ενώ οι οικογένειές τους προσεύχονται για την ασφαλή επιστροφή τους, οι προοπτικές για τους ομήρους είναι δυσοίωνες. Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν χθες το βράδυ ότι δεν σχεδιάζουν επιχείρηση διάσωσης παρόμοια με την περίφημη επιδρομή στο Εντέμπε το 1976.

Αντ' αυτού, επικεντρώνονται στην επιχείρηση μιας οργισμένης εκδίκησης κατά των βάσεων της Χαμάς στη Γάζα - που σημαίνει ότι οι αιχμάλωτοι θα μπορούσαν τώρα να βρίσκονται στο επίκεντρο ενός από τα πιο καταστροφικά πλήγματα που έχουν εξαπολυθεί στην περιοχή εδώ και χρόνια.

Απαγωγή με τα μωρά και τους παππούδες τους
Μια γυναίκα εθεάθη τη στιγμή που την απήγαγαν μαζί με τα παιδιά της, ενώ τρομοκρατημένοι αυτόπτες μάρτυρες φώναζαν: «Έχει μωρό». Η μητέρα αναγνωρίστηκε αργότερα ως η Shiri, η οποία απήχθη μαζί με τον σύζυγό της, Yarden, τους γιους της Ariel, τριών ετών, και τον εννέα μηνών Kfir, καθώς και τους ηλικιωμένους γονείς της Yossi και Margit. Πιστεύεται ότι τους άρπαξαν από το σπίτι τους Shiri στο Nir Oz στα σύνορα με τη Γάζα. Η γιαγιά λέγεται ότι ήταν «άρρωστη» και χρειαζόταν επειγόντως τα φάρμακά της.



Η μαμά αγνοείται - αλλά τα παιδιά βρέθηκαν
Μια μητέρα εξακολουθεί να αγνοείται, ενώ τα δύο παιδιά της με τα οποία είχε απαχθεί βρέθηκαν στα σύνορα. Η Adi Vital-Kaplon, 33 ετών, απήχθη από μαχητές από το σπίτι της κοντά στη Γάζα το Σάββατο μαζί με την τετράχρονη Negev και την Eshel, έξι μηνών. Τα παιδιά αφέθηκαν στα σύνορα τη νύχτα, όπου τα βρήκε ένας οικογενειακός φίλος, ο Avital, 38 ετών. Ο παππούς τους Yondav Kaplon δήλωσε: «Απ' ό,τι καταλαβαίνουμε η Avital απήχθη ή δραπέτευσε ή αφέθηκε ελεύθερη, αλλά τα αναγνώρισε χθες το βράδυ στον φράχτη και τα πήγε πίσω στο Ισραήλ».



Adi_Vital-Kaplon
Η Adi Vital-Kaplon, 33 ετών, απήχθη από μαχητές από το σπίτι της κοντά στη Γάζα το Σάββατο μαζί με τις δύο της κόρες



Γιαγιάδες που έχουν εξαφανιστεί χωρίς να έχουν δώσει σημάδια ζωής
Η 84χρονη Ditza Heiman απήχθη από το σπίτι της στο Kibbutz Nir Oz, κοντά στα σύνορα, και μεταφέρθηκε στη Γάζα. Όταν η οικογένειά της προσπάθησε να καλέσει το τηλέφωνό της, απάντησε ένας μαχητής της Χαμάς και έκτοτε δεν έχουν ακούσει τίποτα.

Μια άλλη γιαγιά, η 85χρονη Yaffa Adar, μπήκε σε ένα αμαξίδιο του γκολφ υπό την απειλή όπλου από μια ομάδα τρομοκρατών.

Ditza_Heiman
Η 84χρονη Ditza Heiman απήχθη από το σπίτι της στο Kibbutz Nir Oz, κοντά στα σύνορα, και μεταφέρθηκε στη Γάζα
H Yaffa Adar, 85 ετών, μπήκε σε ένα αμαξίδιο γκολφ υπό την απειλή όπλου από μια ομάδα τρομοκρατών
Η εγγονή της Adva δήλωσε ότι η οικογένεια έχασε την επαφή μαζί της αργά το βράδυ του Σαββάτου, αφού έλαβε ένα μήνυμα από εκείνη που έλεγε ότι άκουγε μάχες στους δρόμους. Αργότερα διαπίστωσαν ότι το σπίτι της είχε καεί.

«Είδαμε τα βίντεο που έδειχναν άνδρες με όπλα να την πηγαίνουν στη Γάζα. Δεν μπορώ καν να αρχίσω να φαντάζομαι πόσο φοβισμένη είναι, είναι 85 ετών, είναι άρρωστη και δεν έχει φάρμακα μαζί της», είπε η Adva για να συνεχίσει: «Οι αρχές μας έχουν εγκαταλείψει. Κανείς δεν μπορεί να μας πει τίποτα. Μάθαμε ότι την απήγαγαν από τα βίντεο που βρήκαμε στο Facebook».

Απαγωγές από το μουσικό φεστιβάλ
Εκατοντάδες νέοι αγνοούνται επίσης μετά την εισβολή τρομοκρατών σε υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ που γινόταν στην έρημο.



Το Σάββατο, συγκλονιστικά πλάνα έδειξαν την 25χρονη Noa Argamani, να κλαίει και να εκλιπαρεί «μη με σκοτώσετε» καθώς την άρπαξαν με μια μοτοσικλέτα. Χθες, ο πατέρας της ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας πως δεν μπόρεσε να την προστατεύσει.

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη του πατέρα της 25χρονης Noa Argamani.

Ειδήσεις σήμερα

Πολιτική κυριαρχία της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Κοντά στο «13+3» - Συνεχίζεται η κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ

Η μάχη του σταυρού σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη: Ποιοι προηγούνται

Καβγάς Μπέου – Μπογιόπουλου στον «αέρα»: «Είσαι ένα λουμπεναριό» - «Είσαι νούμερο» (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης