Πόλεμος στο Ισραήλ: Απροσδιόριστος ο αριθμός των αιχμαλώτων - «Ανακοινώσεις προσεχώς» λέει η Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απροσδιόριστος ο αριθμός των αιχμαλώτων - «Ανακοινώσεις προσεχώς» λέει η Χαμάς

Λόγο για «δεκάδες Παλαιστίνιους αιχμαλώτους» έκανε ο στρατός του Ισραήλ -  Περίπου 750 Ισραηλινοί αγνοούνται από το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τη Jerusalem Post

hamas_omiroi
Ασαφές παραμένει το τοπίο αναφορικά με τον αριθμό των ομήρων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που κρατούνται από τις αντιμαχόμενες πλευρές, μετά τη χθεσινή εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ και την «απάντηση» των ισραηλινων στρατευμάτων στη Γάζα.

Εκπρόσωπος της Χαμάς είχε δηλώσει ότι μαχητές έχουν αιχμαλωτίσει «δεκάδες» Ισραηλινούς στρατιώτες, χωρίς να δώσει αριθμούς, προσθέτοντας μόνο ότι οι αιχμάλωτοι κρατούνται σε «ασφαλή μέρη» και σήραγγες.

Το πρωί της Κυριακής, ο στρατιωτικός βραχίονας της οργάνωσης τόνισε στο δίκτυο «Al Jazeera» ότι θα δημοσιεύσει τον αριθμό των Ισραηλινών αιχμαλώτων μέσα στις επόμενες ώρες. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, δεν έχει επί του παρόντος ακριβή εκτίμηση του αριθμού των αιχμαλώτων που μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Πληροφορίες της Jerusalem Post ανέφεραν, στο μεταξύ, ότι περίπου 750 Ισραηλινοί αγνοούνται από το πρωί του Σαββάτου, μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στο νότιο Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ισραηλινός στρατός θέλουν Ισραηλινούς αιχμαλώτους να κρατούνται από μαχητές της Χαμάς σε τουλάχιστον δύο τοποθεσίες στο νότιο Ισραήλ. Πρόσθεσε επίσης ότι δύο καταστάσεις ομηρείας είχαν «επιλυθεί», χωρίς να ξεκαθαρίζει αν όλοι οι αιχμάλωτοι είχαν διασωθεί ζωντανοί.

Κλείσιμο
Από την πλευρά των Ισραηλινών, ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF) είπε το πρωί της Κυριακής ότι «δεκάδες» Παλαιστίνιοι μαχητές κρατούνται αιχμάλωτοι, χωρίς να δώσει και εκείνος συγκεκριμένους αριθμούς.

Ειδήσεις σήμερα

Στα ξενοδοχεία τους παραμένουν οι 150 Έλληνες προσκυνητές που βρίσκονται στους Αγίους Τόπους

Πώς θα διαμορφωθούν οι νέες συντάξεις - 750.000 οι δικαιούχοι επιδόματος προσωπικής διαφοράς


Πού ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε, ποιοι και πώς εκλέγονται - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης