Παρίσι: Επεισόδια σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας, επιτέθηκαν με λοστούς σε περιπολικό - Δείτε βίντεο

Παρίσι: Επεισόδια σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας, επιτέθηκαν με λοστούς σε περιπολικό - Δείτε βίντεο

Επέμβαση ειδικής μονάδας καταστολής της γαλλικής αστυνομίας επέτρεψε τον απεγκλωβισμό του οχήματος - Τρία άτομα συνελήφθησαν

parisi
Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι, σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας, με τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία να προκαλούν φθορές σε ένα περιπολικό και μια τράπεζα.

Η γαλλική κυβέρνηση κατήγγειλε το Σάββατο «απαράδεκτη βία» σε διαδήλωση που ηγήθηκε η «σκληρή αριστερά» με σύνθημα κατά της αστυνομικής βίας.

Δείτε το βίντεο:



Κλείσιμο
Βίντεο δείχνει ένστολους να έχουν παγιδευτεί σε περιπολικό λόγω της επίθεσης με πέτρες και λοστούς ενώ επέμβαση ειδικής μονάδας καταστολής της γαλλικής αστυνομίας επέτρεψε τον απεγκλωβισμό του οχήματος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ομάδα μαυροντυμένων διαδηλωτών, σύμφωνα με το NDTV, τρέχει πίσω από το περιπολικό, κλωτσώντας το επανειλημμένα, καθώς ένας άνδρας σπάει ένα παράθυρο με έναν λοστό. Ένας αξιωματικός βγαίνει έξω και κουνάει το υπηρεσιακό του όπλο, αλλά δεν πυροβολεί και επιστρέφει στο όχημα.

«Βλέπουμε πού οδηγεί το αντιαστυνομικό μίσος», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin στο X, πρώην Twitter, καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη βία» κατά της αστυνομίας.




Σύμφωνα με αναφορές, τρεις εκ των τεσσάρων αστυνομικών που βρίσκονταν στο περιπολικό, τραυματίστηκαν ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνέζ δήλωσε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν για το περιστατικό.

Επίσης, άτομα που συμμετείχαν στη διαδήλωση στο Παρίσι, φορώντας μαύρα και κουκούλες αποχώρησαν από την κύρια πορεία κι έσπασαν τα τζάμια ενός υποκαταστήματος τράπεζας.

Σημειώνεται πως η διαμαρτυρία έγινε λίγο λιγότερο από τρεις μήνες μετά τη δολοφονία ενός νεαρού έξω από το Παρίσι από αστυνομικό σε τροχαίο έλεγχο που πυροδότησε ταραχές για μια εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το «κολαστήριο» της 22χρονης στον Βόλο – «Δεν είχαμε δει ποτέ το κορίτσι» λένε οι γείτονες

Θήβα: Απώλεια στήριξης η αιτία της πτώσης του μονοκινητήριου αεροπλάνου - Βίντεο από πτήση πάνω από την Υλίκη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελείο Κασσελάκη δημοσιοποίησε τα ονόματα των υποστηρικτών του - Ποιον ξέχασαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης