Ταϊβάν: 42 κινεζικά αεροσκάφη και 8 πλοία συμμετείχαν σε γυμνάσια - «Αυστηρή προειδοποίηση στους αυτονομιστές» λέει το Πεκίνο

Ταϊβάν: 42 κινεζικά αεροσκάφη και 8 πλοία συμμετείχαν σε γυμνάσια - «Αυστηρή προειδοποίηση στους αυτονομιστές» λέει το Πεκίνο

Δεν υποκύπτουμε σε απειλές βίας, η Κίνα θέλει να επηρεάσει τις εκλογές του Ιανουαρίου, λέει η Ταϊβάν - «Οι Κινέζοι προετοιμάζονται για πόλεμο στο στενό της Ταϊβάν» λέει ο Guardian - Βίντεο

taiwan_kina_gym
Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι σήμερα το πρωί εντόπισε 42 κινεζικά αεροσκάφη και οκτώ πλοία που συμμετείχαν σε γυμνάσια γύρω από το νησί.

Συνολικά 26 κινεζικά αεροσκάφη πέρασαν τη διάμεση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν, ή πέρασαν πάνω από την "εκτεταμένη γραμμή" της, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας.



Κλείσιμο
Οι κάτοικοι της Ταϊβάν είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουν σε απειλές βίας, δήλωσε νωρίτερα το κυβερνητικό συμβούλιο της Ταϊβάν για την πολιτική απέναντι στην Κίνα μετά την έναρξη από το Πεκίνο στρατιωτικών γυμνασίων κοντά στο νησί.

kina_gym1


Η Κίνα θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη βία και τον εκφοβισμό και να αρχίσει διάλογο, ανέφερε το συμβούλιο σε μια ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα δήλωσε πως τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας, εκτός από την προσπάθεια να ασκήσουν πίεση στην Ταϊβάν, αποσκοπούν επίσης να επηρεάσουν τις εκλογές στο νησί, που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο.

Καταδικάζει το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν - Λόγο για «αυστηρή προειδοποίηση» κάνει το Πεκίνο

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν καταδίκασε με έντονο τρόπο σήμερα τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας γύρω από τη νήσο, τονίζοντας πως θα αναπτύξει δυνάμεις για να «απαντήσει» και ότι έχει τη δυνατότητα, την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση να εγγυηθεί την «εθνική ασφάλεια».

«Η έναρξη στρατιωτικών γυμνασίων (...) όχι μόνο δεν βοηθά την ειρήνη και τη σταθερότητα στο στενό της Ταϊβάν, αλλά επίσης υπογραμμίζει τη μιλιταριστική νοοτροπία» του Πεκίνου, συμπλήρωσε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι.

Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα πως ξεκίνησε κοινά ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια γύρω από τη νήσο, εν είδει «αυστηρής προειδοποίησης» προς τις «αυτονομιστικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας και σε συνέργεια με εξωτερικές δυνάμεις προχωρούν σε προκλήσεις», ώρες μετά την επιστροφή του αντιπροέδρου της Ταϊβάν, του Γουίλιαμ Λάι, από τις ΗΠΑ.

Guardian: «Οι Κινέζοι προετοιμάζονται για πόλεμο στο στενό της Ταϊβάν»

Στο μεταξύ, ο στρατός της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει στρατιώτες να προετοιμάζονται για μια σύγκρουση στο στενό της Ταϊβάν, σύμφωνα με τον Guardian.






Ειδήσεις σήμερα:

Πολεμική Αεροπορία: Δύο C-130 Hercules στο δυναμικό της - Δείτε φωτογραφίες

Τομ Χανκς: Στην ουρά για το πλοίο της γραμμής από Πούντα για Αντίπαρο - Δείτε φωτογραφία

Καιρός - Meteo: Προ των πυλών δεκαήμερο υψηλών θερμοκρασιών - Έρχονται 40άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης