Κίνα: Κοσμοσυρροή στον ζωολογικό κήπο με τις αρκούδες που δήθεν είναι άνθρωποι

Κίνα: Κοσμοσυρροή στον ζωολογικό κήπο με τις αρκούδες που δήθεν είναι άνθρωποι

Μεσα σε ελάχιστες ημέρες αυξήθηκε ο αριθμός των επισκεπτών για να δουν από κοντά τα ζώα που έγιναν βάιραλ

china_bear
Κατά τύχη ή οργανωμένο σχέδιο; Ό,τι και αν βρίσκεται πίσω από τον σάλο με τον ζωολογικό κήπο στην Κίνα που δήθεν έβαζε ανθρώπους με στολή να παριστάνουν τις αρκούδες, οι επισκέπτες αυξήθηκαν δραματικά σε ελάχιστες ημέρες.

Μέσα σε μία ημέρα η προσέλευση στον ζωολογικό κήπο στην ανατολική Κίνα αυξήθηκε κατά 30% και έφτασε τους 20.000 ανθρώπους την ημέρα, αναφέρει το Reuters.

Κάποιοι μάλιστα ταξίδεψαν όλο το βράδυ για να δουν από κοντά τα ζώα για τα οποία έγινε τόση φασαρία στα κοινωνικά δίκτυα στην Κίνα.

Sun bear at Chinese zoo accused of being human dressed in a costume
Κλείσιμο

Αφορμή ήταν ένα βίντεο που έγινε βάιραλ και έδειχνε μία από τις αρκούδες του κήπου, την Άντζελα. Πολλοί σημείωναν ότι τα λεπτά πόδια της και οι πτυχές της στο τρίχωμα την έκαναν να μοιάζει με άνθρωπο που υποδύεται την αρκούδα.



Σε δήλωση του ζωολογικού κήπου Χανγκτζού που δημοσιεύτηκε την Κυριακή από την πλευρά... της Άντζελας, οι υπεύθυνοι έλεγαν ότι «όταν πρόκειται για αρκούδες, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το τεράστιο σώμα και μια εκπληκτική δύναμη. Δεν είναι όμως όλες οι αρκούδες μεγαθήρια και προσωποποίηση του κινδύνου. Εμείς, οι αρκούδες της Μαλαισίας, είμαστε μικροσκοπικές, οι μικρότερες στον κόσμο».

Ο ζωολογικός κήπος εξήγησε ακόμη ότι η Άντζελα είναι αρκούδα της Μαλαισίας και είναι από τη φύση της μικρόσωμη. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι σε έναν κρατικό ζωολογικό κήπο δεν θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιου είδους απάτες. Εξάλλου, είπαν ακόμη, ποιος θα άντεχε μέσα σε κοστούμι-αρκούδα μέσα στον καύσωνα.

Πράγματι, οι αρκούδες της Μαλαισίας έχουν το μέγεθος μεγάλων σκύλων. Όταν σταθούν στα δύο πόδια έχουν ύψος 1,3 μέτρα, λιγότερο από το μισό σε σύγκριση με τα 2,8 μέτρα για τις γκρίζες αρκούδες και άλλα είδη.

Άλλοι κινεζικοί ζωολογικοί κήποι έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν σκύλους που τους έβαψαν για να μοιάζουν με λύκους ή βαμμένα γαϊδουράκια για να μοιάζουν με ζέβρες.


Ειδήσεις σήμερα:

Αιματηρή απόπειρα ληστείας στον Κολωνό: «Ο αστυνομικός έλεγε “σταμάτα” και μετά άκουσα πυροβολισμούς», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Αμφιλοχία: «Μια συγγνώμη και μια ανακαίνιση θα ήταν αρκετή, αλλά δεν έχουν φιλότιμο», λέει ο Μητρόπουλος του 4ΑμεΑ

Μπακογιάννης: Με Βαζέχα, Γιατρομανωλάκη και Νικολέττα Καρρά το ψηφοδέλτιο για τον δήμο Αθηναίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης