Παλαιστίνη: Γέννησε τετράδυμα με το σπέρμα που έβγαλε... λαθραία από τις φυλακές που κρατείται ο σύζυγός της

Παλαιστίνη: Γέννησε τετράδυμα με το σπέρμα που έβγαλε... λαθραία από τις φυλακές που κρατείται ο σύζυγός της

Ήθελε απεγνωσμένα το παιδί του φυλακισμένου συζύγου της, αλλά κατέληξε με... τέσσερα - Τα έφερε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση

palestine7373
Μια Παλαιστίνια γέννησε πρόσφατα τετράδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση, χρησιμοποιώντας το σπέρμα του φυλακισμένου συζύγου της, αφού κατάφερε να το βγάλει κρυφά από την ισραηλινή φυλακή όπου κρατείται εκείνος εδώ και 15 χρόνια, ανέφερε σήμερα η οικογένειά της.



Ο Άχμαντ Σαμάλι, 37 ετών, κρατείται στη φυλακή της Νάφχα από το 2008, καταδικασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τη σωφρονιστική υπηρεσία του Ισραήλ.

Η σύζυγός του γέννησε τρία αγόρια και ένα κορίτσι στο νοσοκομείο Μακάσεντ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου μεταφέρθηκε κατεπειγόντως λόγω επιπλοκών στην εγκυμοσύνη της. Την Κυριακή επέστρεψε στη Σαζάγια, στα δυτικά της Γάζας, όπως είπε η μητέρα του Άχμαντ, η Νάτζα Σαμάλι. Έπειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες εξωσωματικής «ο γιος μου, που είναι κρατούμενος, είχε την τύχη να αποκτήσει τετράδυμα αφού έβγαλε παράνομα το σπέρμα του από τη φυλακή», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πώς έγινε αυτό.

Η σωφρονιστική υπηρεσία δεν θέλησε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Στο παρελθόν υποστήριζε ότι επρόκειτο για αναπόδεικτες «φήμες».

Η Ουμ Ουμπεϊντά Σαμάλι, 34 ετών, ήταν ήδη μητέρα δύο εφήβων – απέκτησε τα παιδιά της σε νεαρή ηλικία, όταν ο σύζυγός της ήταν ακόμη ελεύθερος. Ήταν έγκυος επτά μηνών όταν παρουσίασε επιπλοκές και γέννησε τα τετράδυμα, τα οποία έμειναν στο νοσοκομείο επί 45 ημέρες, εξήγησε η πεθερά της, κρατώντας στην αγκαλιά της δύο από τα εγγόνια της.

«Η χαρά μας δεν θα είναι πλήρης χωρίς την απελευθέρωση του πατέρα τους, για να είναι μαζί τους και να τα φροντίζει», είπε η Σαμάλι, διευκρινίζοντας ότι ο γιος της εκτίει ποινή 18 ετών.

Σύμφωνα με την Ένωση Παλαιστίνιων Κρατουμένων, 122 παιδιά έχουν γεννηθεί με σπέρμα που έβγαλαν λαθραία από τις ισραηλινές φυλακές μετά το 2012. «Αποκαλούμε αυτά τα μωρά πρεσβευτές της ελευθερίας» είπε ο Καντούρα Φαρές, ο πρόεδρος αυτής της οργάνωσης που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατούμενων Παλαιστίνιων. Κάποιες οικογένειες έχουν πει ότι οι κρατούμενοι έκρυψαν το σπέρμα σε μικροαντικείμενα, όπως σε στυλό, τα οποία τους παρέδωσαν στο επισκεπτήριο ή τα εμπιστεύτηκαν σε συγκρατούμενούς τους που επρόκειτο να αποφυλακιστούν.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2024, στα 950 ευρώ στο τέλος τετραετίας

Δημοσκόπηση Marc: Το 43,8% θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ, στις 20,3 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Κύκλωμα εκβιαστών στα Νότια Προάστια: Οι «φουσκωτοί», χτυπούσαν και απειλούσαν τα θύματά τους

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης