Ο καπνός από τις φωτιές στον Καναδά «πνίγει» τις ΗΠΑ - Σε κατάσταση συναγερμού πολλές πολιτείες

Ο καπνός από τις φωτιές στον Καναδά «πνίγει» τις ΗΠΑ - Σε κατάσταση συναγερμού πολλές πολιτείες

Οι αρχές προτρέπουν τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

27284267
Σε περισσότερες από δώδεκα Πολιτείες των ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμός σήμερα για την ποιότητα του αέρα, καθώς ο καπνός από τις εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά μεταφέρεται με τον άνεμο νοτιότερα. Ο ουρανός πολλών πόλεων έχει πάρει ένα γκριζωπό, θολό χρώμα και τοπικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Στελέχη των υπηρεσιών Υγείας από το Βερμόντ μέχρι τη Νότια Καρολίνα, στην Ανατολική Ακτή, αλλά επίσης και στο Οχάιο και το Κάνσας, στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ, κάλεσαν εκατομμύρια κατοίκους να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν στο ύπαιθρο. Τα μικροσωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή και ενέχουν κινδύνους για την υγεία, προειδοποίησαν.




Κλείσιμο
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε έκτακτο δελτίο συναγερμού για την ποιότητα του αέρα από τη Νέα Αγγλία μέχρι τη Νότια Καρολίνα.



«Η χρήση μάσκας ίσως να βοηθά να περιοριστεί το πρόβλημα, για όσους πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού. Αναμένεται περισσότερος καπνός την Πέμπτη και την Παρασκευή», ανέφερε στο Twitter το γραφείο της NWS στην Ουάσινγκτον.

27284105


Τα σχολεία στην Ανατολική Ακτή ακύρωσαν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως αθλητικούς αγώνες και εκδρομές, για να προστατευθούν οι μαθητές. Στην Μπιθεσντά, στο Μέριλαντ, ένα λύκειο μετέφερε την τελετή αποφοίτησης σε εσωτερικό χώρο ενώ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ένα δημοτικό ανέβαλε τον σχολικό χορό του. Ένα σχολείο στο Μονκλέρ του Νιου Τζέρσι ακύρωσε την εκδρομή της πέμπτης τάξης σε ένα ψυχαγωγικό πάρκο.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης τα δημόσια σχολεία λειτουργούσαν κανονικά, όμως ακύρωσαν ή μετέφεραν σε εσωτερικούς χώρους τις υπαίθριες δράσεις τους.

27284235


Ο ουρανός πάνω από τη Νέα Υόρκη και σε πολλές άλλες πόλεις έχει πάρει γκρίζο χρώμα και ο αέρας μυρίζει έντονα καμένο ξύλο. Σε πολλά μέρη ο ανατέλλων ήλιος εμφανίστηκε σαν ένας μικρός, πορτοκαλί δίσκος. Οι ουρανοξύστες της πόλης, που συνήθως διακρίνονται από απόσταση πολλών χιλιομέτρων, σχεδόν εξαφανίστηκαν στο θάμπος.

Σήμερα το πρωί η ποιότητα του αέρα στη Νέα Υόρκη ήταν η δεύτερη χειρότερη στον κόσμο, σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία IQAir που μετρά την κατάσταση του αέρα στις μεγάλες πόλεις. Στην πρώτη θέση ήταν το Νέο Δελχί της Ινδίας.

Ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές συνδέεται με αύξηση των καρδιακών ανακοπών και των εγκεφαλικών επεισοδίων, ενώ τα επείγοντα των νοσοκομείων γεμίζουν από ασθενείς με κρίσεις άσθματος και άλλα αναπνευστικά νοσήματα, ερεθισμό στα μάτια ή το δέρμα.

27284708


«Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου συμβάν στην πόλη μας και οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να παίρνουν προφυλάξεις», είπε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς.

Οι καναδικές αρχές νωρίτερα σήμερα σήμαναν συναγερμό για την κατάσταση του αέρα στο Τορόντο, λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τουλάχιστον 33 εκατομμύρια στρέμματα έχουν ήδη καεί και περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους.

27281321
27284265


Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο για την Χριστίνα Σούζη - Τούμπαρε το αυτοκίνητό της στο Μαρούσι

Μαρούσι: Οκτώ χρόνια φυλακή για τη 18χρονη που κατέσφαξε τη φίλη της - Θέλει να μπει στην Ιατρική

ΣΔΟΕ: Η στιγμή της σύλληψης ηγετικού μέλους της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών στη Γλυφάδα - Βίντεο ντοκουμέντο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης