Καναδάς: Δασικές πυρκαγιές στο Κεμπέκ, όπου περίπου 11.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Καναδάς: Δασικές πυρκαγιές στο Κεμπέκ, όπου περίπου 11.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Επί του παρόντος υπάρχουν 214 ενεργές εστίες, συμπεριλαμβανομένων 93 πυρκαγιών που μαίνονται εκτός ελέγχου σε διάφορα σημεία της καναδικής επικράτειας

Collage_Maker-03-Jun-2023-02-42-AM-5261
Ταχύτατα εξαπλώνονται τα πύρινα μέτωπα στον ανατολικό Καναδά, όπου μόνο στο Κεμπέκ υπάρχουν περισσότερες από 100 ενεργές εστίες, υποχρεώνοντας τις αρχές να ζητήσουν χθες Παρασκευή την απομάκρυνση περίπου 11.000 κατοίκων για προληπτικούς λόγους.

Μετά τις δυτικές επαρχίες Αλμπέρτα και Σασκάτσουαν που βρέθηκαν αντιμέτωπες στις αρχές Μαΐου με τον πύρινο εφιάλτη, ήρθε η σειρά του ανατολικού τμήματος του Καναδά, ειδικότερα της Νέας Σκωτίας και του Κεμπέκ.



Από τις αρχές του έτους, περισσότερα από 27 εκατομμύρια στρέμματα κάηκαν στον Καναδά, οκταπλάσια έκταση σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Επί του παρόντος υπάρχουν 214 ενεργές εστίες, συμπεριλαμβανομένων 93 πυρκαγιών που μαίνονται εκτός ελέγχου σε διάφορα σημεία της καναδικής επικράτειας.

Νέες δασικές πυρκαγιές στο Κεμπέκ

Από την Πέμπτη στο Κεμπέκ ξέσπασαν πολλές νέες εστίες φωτιάς, ιδίως σε περιοχές κοντά στον ποταμό Σεν Λορέν. Το απόγευμα της Παρασκευής οι αρχές ζήτησαν τη συνδρομή του στρατού για τη μεταφορά εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης, τροφίμων και καυσίμων. «Τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα στο Κεμπέκ», εξήγησε ο βουλευτής Στεφάν Λοζόν.

Κλείσιμο
«Περίπου 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους από την πλευρά του Σετ-Ιλ και άλλοι 1.000 από την πλευρά του Σαπέ», δήλωσε ο Φρανσουά Μποναρντέλ, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της περιφερειακής κυβέρνησης του Κεμπέκ.

Εκατοντάδες πυροσβέστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική και την Πορτογαλία κλήθηκαν να βοηθήσουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο Καναδάς ο οποίος λόγω της γεωγραφικής του θέσης επηρεάζεται πολύ πιο γρήγορα από την υπερθέρμανση του πλανήτη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ακραία καιρικά φαινόμενα, των οποίων η ένταση και η συχνότητα αυξάνονται από την κλιματική αλλαγή.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση πλοίων στη Χίο: Η στιγμή που Έλληνας διασώστης κατεβαίνει στο πλοίο με τους Τούρκους ναυτικούς (βίντεο)

Θρήνος για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στην Κατεχάκη - Πήγαινε να γιορτάσει με φίλους την ειδικότητα ο γιατρός που τον παρέσυρε

Νόνικα Γαληνέα: Το πρώτο φιλί με τον Αλεξανδράκη, η φιλία με τον Κούρκουλο, η παρεξήγηση με τον Φασουλή

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης