ΣΔΟΕ: Η στιγμή της σύλληψης ηγετικού μέλους της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών στη Γλυφάδα - Βίντεο ντοκουμέντο

ΣΔΟΕ: Η στιγμή της σύλληψης ηγετικού μέλους της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών στη Γλυφάδα - Βίντεο ντοκουμέντο

Το κύκλωμα «ξέπλυνε» €250 εκατ. σε 10 μήνες - Οι άνδρες της Δίωξης παρίσταναν τους καθαριστές του Δήμου, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν

sdoe
Βίντεο αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ στη Γλυφάδα ώστε να συλλάβουν ηγετικό μέλος καρτέλ ναρκωτικών που «ξέπλυνε» 250 εκατομμύρια ευρώ σε ένα 10μηνο.

Ο 52χρονος Έλληνας υπήκοος, αλβανικής καταγωγής, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα. Αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών. Σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Mega διακρίνεται το τελευταίο στάδιο της επιχείρησης των ανδρών της Δίωξης, οι οποίοι φορώντας κίτρινα γιλέκα και παριστάνοντας καθαριστές του Δήμου να κάνουν νόημα στον 52χρονο για να μειώσει ταχύτητα μόλις βγαίνει έξω από το πάρκινγκ συγκροτήματος πολυκατοικιών με το μηχανάκι του.

Τότε, ο ένας τον προσεγγίζει αιφνιδιαστικά και τον ακινητοποιεί, ενώ σπεύδει και ένας ακόμα άνδρας της Δίωξης για να τον βοηθήσει. Στη συνέχεια έρχονται ακόμη τρεις συνάδελφοί τους και παίρνουν το μηχανάκι, ενώ ο 52χρονος προσπαθεί να αντισταθεί, χωρίς όμως να έχει κάποιο περιθώριο αντίδρασης.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct6hc6fseujd)

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις αντίστοιχες ολλανδικές Αρχές.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Μάλιστα ο 52χρονος κρατούσε χαμηλό προφίλ στην Ελλάδα, δεν είχε συλληφθεί ποτέ, ενώ δεν είχε δεχθεί ούτε κλήση

Κλείσιμο
Οι ολλανδικές Αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του αλλά εκείνος αρνείται. Επίσης, σε έρευνα κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Μάλιστα το ένα εκ των δύο κινητών θεωρείται πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει την έρευνα των ολλανδικών Αρχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης από Θάσο: Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε σταθερή ανάπτυξη και μείωση φόρων

Φρεαττύδα: 22χρονος καρατέκα έσωσε τη 17χρονη από τους 4 αλλοδαπούς που προσπάθησαν να τη βιάσουν

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη των Ρομά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης