Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

Εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν - Η περιοχή ζει πλέον «σε συνθήκες πραγματικού πολέμου»

belgorod
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολούθησαν να βομβαρδίζουν τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ στη διάρκεια της νύκτας, αφού δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το προηγούμενο βράδυ, ενώ εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από τη μεθόριο, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

«Στη διάρκεια της νύκτας ήταν αρκετά ανήσυχα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Γκλαντκόφ, ενώ πρόσθεσε ότι οι πόλεις Σεμπέκινο και Βολοκονόφσκι υπέστησαν «πολλές» ζημιές από τους βομβαρδισμούς.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε προσωρινά καταλύματα στην περιοχή, που συνορεύει στα νότια και δυτικά με την Ουκρανία, εξήγησε ο κυβερνήτης.

Χθες Σάββατο ο Γκλαντκόφ συνόδευσε περίπου 600 παιδιά από τις πόλεις Σεμπέκινο και Γκραϊβορόν στο Γιάροσλαβ και το Καλούγκα.

«Τα παιδιά του Σεμπέκινο ανησυχούν πολύ για την πόλη τους», σημείωσε. «Πήγα να φύγω, με σταμάτησαν και με αγωνία άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις».

Το Σεμπέκινο, μια πόλη περίπου 40.000 κατοίκων στη μεθόριο με την Ουκρανία, και άλλες περιοχές στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, με τον Γκλαντκόφ να δηλώνει στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η περιοχή ζει πλέον «σε συνθήκες πραγματικού πολέμου».

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι απώθησε με την αεροπορία και το πυροβολικό του ουκρανική απόπειρα «εισβολής» σε ρωσική μεθοριακή περιοχή στην οποία ενεπλάκησαν δεκάδες στρατιώτες και άρματα μάχης.

«Επειτα από εντατικούς βομβαρδισμούς μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, ουκρανικές τρομοκρατικές ομάδες που αποτελούνταν από έως και δύο μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού με την υποστήριξη αρμάτων μάχης επιχείρησαν να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. 

Κλείσιμο
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ με τη δολοφονία 68χρονης στην Καβάλα: «Δεν είχε διαφορές με κανέναν, δεν ξέρουμε ποιος την σκότωσε», λέει ο ανιψιός της

Το τουρκικό προξενείο «ελέγχει» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει η ΝΔ

Τι αλλάζει σε οικονομία και εξωτερική πολιτική ο Ερντογάν - Η σύνθεση του υπουργικού της Τουρκίας

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης