Υεμένη: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση
Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε δρόμο από τον οποίο θα περνούσε το ασθενοφόρο μεταφέροντας στρατιώτες που τραυματίστηκαν σε μάχες με τζιχαντιστές
Δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα δίπλα σε στρατιωτικό ασθενοφόρο, χθες Παρασκευή, στην επαρχία Αμπιάν της νότιας Υεμένης.
Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ότι οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε δρόμο από τον οποίο θα περνούσε το ασθενοφόρο μεταφέροντας στρατιώτες που τραυματίστηκαν σε μάχες με τζιχαντιστές.
Υεμενίτες αξιωματούχοι αποδίδουν στην τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) την ευθύνη για το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Αμπιάν τις τελευταίες εβδομάδες.
Η συγκεκριμένη οργάνωση θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα παρακλάδια της Αλ Κάιντα και δραστηριοποιείται στην Υεμένη εδώ και χρόνια, εκμεταλλευόμενη τον εμφύλιο πόλεμο στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.