Ο Σοϊλού «τα βάζει» με τον Μπάιντεν και τον κατηγορεί για απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ο Σοϊλού «τα βάζει» με τον Μπάιντεν και τον κατηγορεί για απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ο  Ερντογάν προκειμένου να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία ή να το αλλοιώσει με τον φόβο ότι μπορεί να ηττηθεί χρησιμοποιεί τη ρητορική του πραξικοπήματος

shutterstock_2085569254
Για απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη Δύση ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

«Η 14η Μαΐου είναι μια απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος» είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού προσπαθώντας να προλάβει ενδεχόμενη ήττα του κόμματος του Ερντογάν, AKP.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική αντιπολίτευση εκφράζει φόβους πως το AKP ετοιμάζει κάτι με τη ρητορική του πραξικοπήματος.

Είπε ο Σοϊλού: «Προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο την Τουρκία με κάποιον δούρειο ίππο. Η 15η Ιουλίου (2016) ήταν η προσπάθεια τους για την απόπειρα πραξικοπήματος τους. Και τώρα σας λέω πως η 14η Μαΐου θα είναι η προσπάθεια τους για πολιτικό πραξικόπημα. Η 14η Μαΐου 2023 είναι η προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος της Δύσης. Είναι μια επιχείρηση πραξικοπήματος που στόχο έχει την εξάλειψη της Τουρκίας .Δεν το λέω εγώ αυτό, το έχει πει το άτομο που σήμερα ηγείται της Αμερικής! Όταν απέτυχαν όλες οι προσπάθειες τους πριν από χρόνια, εξέφρασε πως μόνο έτσι θα μπορέσουν να πάρουν την Τουρκία υπο τον έλεγχο τους».




Süleyman Soylu ilk darbeci dedi sonra lafından döndü!


«Aν οι πολίτες δεν ψηφίσουν την κυβέρνηση και ψηφίσουν άλλο κόμμα, τότε θα θεωρηθούν πραξικοπηματίες; Τι θέλετε να πείτε;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ο Σοϊλού.

«Eγώ εννοώ και λέω την Αμερική» απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.



Ειδήσεις σήμερα:

Στα ίχνη του εντολέα της εκτέλεσης Καραϊβάζ οι Αρχές - Πόσοι ακόμη εμπλέκονται

Γεννήσεις μόνο… ψηφιακά πλέον – Αγγίζουν τις 250.000 οι δηλώσεις σε τρία χρόνια

Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του επειδή έκλαιγε το βρέφος τους - «Ήταν μία κακή μέρα», λέει το θύμα




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης