Ουκρανία: Αν υποχωρήσει η Wagner στη Μπαχμούτ, θα καταρρεύσει όλο το ρωσικό μέτωπο, απειλεί ο Πριγκόζιν

Ουκρανία: Αν υποχωρήσει η Wagner στη Μπαχμούτ, θα καταρρεύσει όλο το ρωσικό μέτωπο, απειλεί ο Πριγκόζιν

Διαμαρτυρίες από τον επικεφαλής της Wagner πως εμποδίστηκε η πρόσβαση του εκπροσώπου του στο αρχηγείο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία

prigozin_putin
Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής δύναμης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι εμποδίστηκε σήμερα η πρόσβαση του εκπροσώπου του στο αρχηγείο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία, λίγη ώρα αφού ο ίδιος επανέλαβε την καταγγελία του για την έλλειψη πυρομαχικών στις τάξεις των μισθοφόρων του. Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι η άδεια εισόδου του εκπροσώπου του ακυρώθηκε και ότι του απαγορεύθηκε η είσοδος στο αρχηγείο.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε νωρίτερα ότι οι ομάδες της Wagner που πολεμούν την πόλη Μπαχμούτ της Ουκρανίας στερούνται πυρομαχικών και ότι, αν αναγκαστούν σε υποχώρηση, το σύνολο του μετώπου θα καταρρεύσει.

«Σήμερα, η Wagner αποτελεί τον βασικό λόγο που ο ουκρανικός στρατός κρατείται στη θέση του, τον καταστρέφει και τον εμποδίζει να αναπτυχθεί σε άλλες περιοχές και να καταλάβει άλλα μέτωπα. Προχωράμε επίσης προς τα εμπρός και ο ρωσικός στρατός αναγκάζεται να μας ακολουθήσει από πίσω για να σώσει τα προσχήματα και να στηρίξει τη φήμη του... Εάν η ομάδα Wagner υποχωρήσει, τότε θα εκτυλιχθεί η ακόλουθη κατάσταση: Είναι σαφές ότι το μέτωπο θα καταρρεύσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πριγκόζιν.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε μέσω της υπηρεσίας Τύπου της Wagner ότι έστειλε επιστολή στην ηγεσία του ρωσικού στρατού λέγοντας ότι οι μισθοφόροι του χρειάζονται επειγόντως πυρομαχικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ξεκινά η Βουλή

Οικονόμου: Ο Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Με την τσάντα της υπηρεσίας η κηδεία του 23χρονου πυροσβέστη και της φίλης του - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης