Βρετανία: Ακτιβιστές ζωγράφισαν την ουκρανική σημαία έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο

Βρετανία: Ακτιβιστές ζωγράφισαν την ουκρανική σημαία έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές – Η διαμαρτυρία έγινε ενόψει της επετείου του ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής 

embassy
Πάνω από 300 λίτρα κίτρινης και μπλε μπογιάς, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας έριξαν μέλη ακτιβιστικής οργάνωσης έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο, προκαλώντας ένα χάος για τα οχήματα που πέρασαν έξω από το σημείο.

Η ακτιβιστική ενέργεια έγινε ενόψει της επετείου του ενός έτους από την εισβολή της Μόσχας. Τα μέλη της οργάνωσης «Led By Donkeys» σταμάτησαν τους πεζούς και με καροτσάκια και βούρτσες άρχισαν να απλώνουν την μπογιά, θέλοντας να φτιάξουν σημαία 500 τ.μ.

Η μπογιά φυσικά έβαψε και τα λάστιχα των οχημάτων που περνούσαν από τον δρόμο, που συνοδεύει με το Hyde Park και το Kensington Gardens.

Κλείσιμο


Η οργάνωση θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η Ουκρανία είναι ανεξάρτητο κράτος και ο λαός της έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. «Η ύπαρξη μιας τεράστιας ουκρανικής σημαίας έξω από την πρεσβεία του Πούτιν στο Λονδίνο θα χρησιμεύσει στο να του το υπενθυμίσει».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε τέσσερις συλλήψεις, τριών ανδρών και μίας γυναίκας, που θεωρούνται ύποπτοι για εγκληματική ζημία και παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Εντύπωση πάντως προκαλούν τα σχόλια που δέχεται η οργάνωση στο twitter. Κάποιοι επικροτούν την ακτιβιστική ενέργεια, ωστόσο κάποιοι άλλοι δυσφορούν, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τη δουλειά που θα επωμιστούν τα συνεργεία καθαρισμού, όσο και για την επιτυχία της ακτιβιστικής ενέργειας. «Λες κι αυτό θα σταματήσει τον πόλεμο» έγραψε ένας χρήστης.





Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Super Κική

«Ήξερα ότι το F-35 θα πέσει στη θάλασσα» - Τι λέει ο πιλότος της RAF για το μαχητικό που συνετρίβη στην Κρήτη (βίντεο)

Νέες φωτογραφίες από την ελληνική φρεγάτα Belh@rra που ναυπηγείται στο Λοριάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης