Πόλεμος στην Ουκρανία - Δήμαρχος Κιέβου: Σημαντικό το ταξίδι Μπάιντεν, αλλά χρειαζόμαστε σύγχρονα όπλα

Πόλεμος στην Ουκρανία - Δήμαρχος Κιέβου: Σημαντικό το ταξίδι Μπάιντεν, αλλά χρειαζόμαστε σύγχρονα όπλα

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πρόσθετη βοήθεια, ύψους μισού δισ. δολαρίων

FMeK7y7XEAYcTTE
«Σημαντική και συμβολική ήταν η σημερινή αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο Κίεβο αλλά η Ουκρανία εξακολουθεί να χρειάζεται σύγχρονα όπλα». Με τα λόγια αυτά, o δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, σχολίασε την επίσκεψη- αστραπή του Αμερικανού προέδρου στην ουκρανική πρωτεύουσα, υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας.

«Ήταν ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι, μια δύσκολη απόφαση, αλλά ιδιαίτερα σημαντική και με συμβολικό χαρακτήρα … (Η επίσκεψη Μπάιντεν) δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Μας δίνει περισσότερη ενέργεια να παλέψουμε αν νιώθουμε ότι υπάρχουν φίλοι που μας στηρίζουν, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσθετη βοήθεια, ύψους μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Κίεβο, περισσότερα πυρομαχικά και οβίδες δίχως όμως να αναφερθεί σε πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς ή μαχητικά αεροσκάφη.

«Οι Ουκρανοί στρατιώτες… πολεμούν ήδη εδώ και ένα χρόνο ενάντια σε έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο: τον ρωσικό (στρατό) », τόνισε ο δήμαρχος του Κιέβου.

«Έχουν δείξει στον κόσμο τη ''βούληση και το πνεύμα'' τους, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε σύγχρονα όπλα... για να είμαστε ειλικρινείς εξαρτόμαστε από την βοήθεια των εταίρων μας», υπογράμμισε ο Κλίτσκο.

Ειδήσεις σήμερα

Άγριο έγκλημα σε μπαρ στη Μύκονο για τα μάτια μιας γυναίκας

Η οικογένεια ΜακΚάν αποδέχθηκε τεστ DNA της 22χρονης που υποστηρίζει πως είναι η Μαντλίν

Όι υποψήφιοι Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στις εκλογές - Δείτε τα ονόματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης