Twitter: Εκατοντάδες εργαζόμενοι εγκαταλείπουν το «σκληροπυρηνικό» σχέδιο του ‘Ελον Μασκ

Twitter: Εκατοντάδες εργαζόμενοι εγκαταλείπουν το «σκληροπυρηνικό» σχέδιο του ‘Ελον Μασκ

Πόσοι έμειναν και πόσοι εγκατέλειψαν την εταιρεία μετά το τελεσίγραφο του νέου ιδιοκτήτη - Προσωρινό «λουκέτο» στα γραφεία του κολοσσού μέχρι τις 21 Νοεμβρίου

ELON_MUSK_TWITTER_2
Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter φαίνεται ότι παραιτήθηκαν την Πέμπτη μετά το τελεσίγραφο που έδωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ ενώ την ίδια ώρα τα γραφεία του κολοσσού θα παραμείνουν κελιστά μέχρι τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Το αφεντικό του Twitter ζητούσε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας και να δεσμευτούν πως θα δουλεύουν σε ένα «σκληροπυρηνικό» εργασιακό περιβάλλον ή αλλιώς θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Η «αναγκαστική» έξοδος των υπαλλήλων έριξε το Twitter σε ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή καθώς το προσωπικό είχε λάβει προθεσμία μέχρι τις 5 μ.μ. της Πέμπτης.

Κλείνουν τα γραφεία του Twitter
Την ίδια ώρα τα γραφεία του Twitter κλείνουν και η πρόσβαση των υπαλλήλων στις κάρτες ανακαλείται. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Platformer, τα κτίρια γραφείων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Η κίνηση αυτή πιθανότατα γίνεται για να σταματήσει η μαζική έξοδος των εργαζομένων.


«Το Twitter μόλις ειδοποίησε τους υπαλλήλους ότι με άμεση ισχύ, όλα τα κτίρια γραφείων είναι προσωρινά κλειστά και η πρόσβαση με κάρτες αναστέλλεται. Δεν δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε ακόμη: «Ακούσαμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Έλον Μασκ και η ομάδα του φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι θα σαμποτάρουν την εταιρεία. Επίσης, προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν σε ποιους εργαζόμενους του Twitter πρέπει να κόψουν την πρόσβαση».

Οι υπάλληλοι ασφαλείας άρχισαν επίσης να διώχνουν τους εργαζόμενους από τα γραφεία το βράδυ της Πέμπτης, ανέφεραν οι πηγές.

Twitter_Closed


Τα γραφεία σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα θα ανοίξουν στις 21 Νοεμβρίου. Τweet αναφέρει: «Παρακαλούμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Τύπο ή αλλού».

Βροχή οι παραιτήσεις – Τι αναφέρει δημοσκόπηση
Οι παραιτήσεις έπεσαν βροχή καθώς δημοσκόπηση που εμφανίστηκε στην εφαρμογή Blind (η οποία επιτρέπει στους εργαζόμενους να μοιράζονται πληροφορίες ανώνυμα για τον χώρο εργασίας τους) αποκάλυψε πως το 42% από τους 180 εργαζομένους που ρωτήθηκαν την Πέμπτη δήλωσε ότι «παίρνω την επιλογή της εξόδου, είμαι ελεύθερος».

Άλλο ένα 15% δήλωσε ότι επέλεξε «απρόθυμα» να παραμείνει και μόνο το 7% δήλωσε ότι «θα μείνω, είμαι σκληροπυρηνικός».

Επίσης 40 εργαζόμενοι του Twitter που μιλούσαν στο Signal δήλωσαν ότι θα φύγουν.

Σε μια άλλη ιδιωτική ομάδα με νυν και πρώην εργαζόμενους του Twitter, περίπου 360 άτομα εντάχθηκαν σε μια νέα ομάδα με τίτλο «εθελοντική αποχώρηση», δήλωσε πηγή στο Reuters.

Δεν είναι σαφές πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι παραιτήθηκαν την Πέμπτη ή αποφάσισαν να παραμείνουν στην εταιρεία, επιλέγοντας να δουλεύουν «πολλές ώρες με μεγάλη ένταση», όπως απαίτησε ο Μασκ.


Εν μέσω της αναστάτωσης, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι ο Μασκ προσέγγισε νυν και πρώην εργαζόμενους για να τους πείσει να παραμείνουν στην εταιρεία.

Πώς ξεκίνησαν όλα
Η έκρηξη της Πέμπτης ήρθε μετά τη μείωση του εργατικού δυναμικού του Twitter στο μισό από τον Μασκ κατά την αμφιλεγόμενη εξαγορά της πλατφόρμας ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ αυτών που απολύθηκαν ήταν το 80% του προσωπικού των μηχανικών του. Με τους περισσότερους μηχανικούς να έχουν φύγει απορία αποτελεί ποιος θα μείνει για να διορθώνει τυχόν λειτουργικά προβλήματα και διακοπές.

Το βράδυ της Πέμπτης, η έκδοση της εφαρμογής Twitter που χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους άρχισε να επιβραδύνεται, σύμφωνα με πηγή, η οποία δήλωσε ότι η δημόσια έκδοση του Twitter θα μπορούσε επίσης να κλείσει την Πέμπτη το βράδυ.

«Αν χαλάσει κάτι, δεν έχει απομείνει κανείς για να διορθώσει τα πράγματα σε πολλούς τομείς», δήλωσε στο Reuters η πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί υπό τον φόβο των αντιποίνων.

twitter_mesa1


Οι αναφορές για διακοπές λειτουργίας του Twitter αυξήθηκαν απότομα από 50 σε σχεδόν 2.000 αναφορές το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Downdetector», ο οποίος παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας ιστότοπων και εφαρμογών.

Το τελεσίγραφο του Μασκ στο προσωπικό
Ο Μασκ είχε στείλει e-mail στους υπαλλήλους του την Τετάρτη λέγοντας: «Προχωρώντας προς τα εμπρός, για να οικοδομήσουμε ένα επαναστατικό Twitter 2.0 και να επιτύχουμε σε έναν ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί».

Το προσωπικό κλήθηκε να πατήσει «ναι» αν επιθυμεί να παραμείνει ή να μαζέψει τα πράγματά του και να παραιτηθεί με αποζημίωση τριών μηνών. Όλοι αναμενόταν να απαντήσουν μέχρι τις 5 μ.μ. της Πέμπτης.

Καθώς οι παραιτήσεις έπεφταν βροχή, ο Μασκ αστειεύτηκε σε ένα tweet: «Πώς κάνεις μια μικρή περιουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ξεκινήστε με μια μεγάλη».



Έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, ακτιβιστές πρόβαλαν ένα χρονόμετρο με προσβολές εναντίον του Μασκ στο εξωτερικό του κτιρίου, καθώς οι πεζοί σταματούσαν για να τραβήξουν φωτογραφίες.

Η είσοδος του Μασκ έφερε το χάος
Η ανάληψη της εταιρείας από τον Μασκ έχει στιγματιστεί από χάος, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει έσοδα στην εταιρεία που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Μια αλλαγή που επιχείρησε να κάνει και έπεσε στο κενό ήταν όταν ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή 7,99 δολαρίων για να έχουν το χαρακτηριστικό μπλε «τικ» δίπλα από το όνομά τους. Η λειτουργία αυτή καταργήθηκε αφού οι χρήστες του Twitter υποδύθηκαν διασημότητες, εμπορικά σήματα και άλλες προσωπικότητες υψηλού προφίλ.

Mask_Mesa


Ο Μασκ δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να περνάει λιγότερο χρόνο με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και σκοπεύει να βρει έναν νέο ηγέτη για να διοικήσει την εταιρεία, καθώς θα υποβληθεί σε πλήρη οργανωτική αναμόρφωση.



Καθώς τα hashtag «#RIPTwiter» και «#GoodbyeTwitter» έγιναν trend στον ιστότοπο, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έδειχνε να μην πτοείται.


«Και... μόλις χτυπήσαμε άλλο ένα υψηλό όλων των εποχών στη χρήση του Twitter lol», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.



Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Δένδιας: Το plan B για να αποφύγει τον εκβιασμό στη Λιβύη - «Γεια σας και αντίο»


Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, η σιωπηλή επιδημία - Tουλάχιστον 223.000 περιστατικά στο ΕΣΥ το 2021


Αirbnb: Δήμοι και ένοικοι πολυκατοικιών θα «αποφασίζουν» για οποίον διαθέτει ακίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης