ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ουκρανία: Μετά το Ιζιούμ η ΕΕ ζητά να συσταθεί διεθνές δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Ουκρανία: Μετά το Ιζιούμ η ΕΕ ζητά να συσταθεί διεθνές δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Η έκκληση της Τσεχίας, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ, ακολουθεί την ανακάλυψη περίπου 450 τάφων έξω από την πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη Ιζιούμ

izium_tafoi
Απαραίτητη είναι η σύσταση διεθνούς δικαστηρίου για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου, μετά τον εντοπισμό νέων μαζικών τάφων στην Ουκρανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στον 21ο αιώνα, τέτοιες επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού είναι αδιανόητες και αποτρόπαιες», δήλωσε ο Γιαν Λιπάφσκι, υπουργός Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



«Δεν πρέπει να το παραβλέψουμε. Υποστηρίζουμε την τιμωρία όλων των εγκληματιών πολέμου... Ζητώ την ταχεία σύσταση ενός ειδικού διεθνούς δικαστηρίου που θα διώκει το έγκλημα της επίθεσης», συνέχισε.



Η έκκληση ακολουθεί την ανακάλυψη περίπου 450 τάφων έξω από την πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη Ιζιούμ, στην περιφέρεια του Χαρκόβου της Ουκρανίας.

Κλείσιμο


Ορισμένες από τις σορούς έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και οι αρχές έχουν αποκαλύψει αρκετά κτίρια που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως θάλαμοι βασανιστηρίων από Ρώσους στρατιώτες και πράκτορες της FSB.

«Περισσότεροι από 10 θάλαμοι βασανιστηρίων έχουν ήδη βρεθεί σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις που απελευθερώθηκαν στην περιοχή του Χαρκόβου», δήλωσε χθες το βράδυ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περιγράφοντας την ανακάλυψη ηλεκτρικών εργαλείων για βασανιστήρια.

«Αυτά τα έκαναν οι Ναζί. Αυτό κάνουν οι τώρα ρωσόφιλοι. Και θα λογοδοτήσουν με τον ίδιο τρόπο - τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στις αίθουσες των δικαστηρίων», υποσχέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στην Ξάνθη - Μπροστά στα μάτια της γιαγιάς του παρασύρθηκε από ΙΧ το 2,5 ετών αγοράκι

Συνελήφθη ο γιος της 82χρονης στην Καστοριά - Έπεσε σε αντιφάσεις στην κατάθεσή του

Τραγωδία στις Σέρρες - «Ούρλιαζα για βοήθεια - Κλαδιά ήταν πάνω στην καρδιά του», λέει ο αδερφός του 69χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης