Στο Κάστρο του Μπαλμόραλ πενθούν την Ελισάβετ τα παιδιά και τα εγγόνια της

Στο Κάστρο του Μπαλμόραλ πενθούν την Ελισάβετ τα παιδιά και τα εγγόνια της

Με δάκρυα στα μάτια οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία για τον θάνατο της γιαγιάς τους - Αβέβαιο το μέλλον του πρίγκιπα Άντριου με βασιλιά τον Κάρολο - Ποια θα είναι η επίσημη κατοικία του νέου βασιλιά;

balmoral-m
Ντυμένοι στα μαύρα, αγκαλιασμένοι και εμφανώς συγκινημένοι τα τρία παιδιά και τα μεγαλύτερα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ - εκτός του πρίγκιπα Χάρι - ταξίδεψαν το πρωί του Σαββάτου στο Κάστρο του Μπαλμόραλ και παρέστησαν σε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν της μονάρχη, που απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών. Ενώ ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ, Κάρολος, αναγορεύτηκε επίσημα βασιλιάς Κάρολος ο Γ' το Σάββατο, τα τρία μικρότερα αδέλφια του βρέθηκαν στο Κάστρο του Μπαλμόραλ, την αγαπημένη θερινή κατοικία της Ελισάβετ.

Η μοναχοκόρη της βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, υποναύαρχο Σερ Τίμοθι Λόρενς και τα δύο της παιδιά, την Ζάρα Τιντάλ και τον Μαρκ Φίλιπς, ταξίδεψαν στο Μπαλμόραλ για να τιμήσουν την μνήμη της βασίλισσας. Μαζί τους σε μια αυτοκινητοπομπή με Range Rovers ταξίδεψαν ο πρίγκιπας Άντριου και οι δύο κόρες του, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, χωρίς τους συζύγους τους και τα παιδιά τους, που είναι ακόμη πολύ μικρά. Επίσης, στο Μπαλμόραλ βρέθηκαν ο πρίγκιπας Έντουαρντ, το μικρότερο παιδί της Ελισάβετ, με την σύζυγό του, Σόφι, κόμισσα του Ουέσεξ και την 18χρονη κόρη τους λαίδη Λουίζ Ουίνδσορ. Ο 14χρονος γιος του ζεύγους, Τζέιμς, υποκόμης του Σέβερν δεν ήταν μαζί τους.



Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσπαθούσαν να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλον ενώ η πριγκίπισσα Ευγενία ξέσπασε σε κλάματα και ο πατέρας της, πρίγκιπας Άντριου την αγκάλιασε για να την καθησυχάσει. Η σχέση της 32χρονης Ευγενίας με την γιαγιά της, βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν πολύ στενή. Μάλιστα, η Ευγενία στον γάμο της με τον επιχειρηματία Τζακ Μπρόουκσμπανκ τον Οκτώβριο του 2018, φόρεσε την διαμαντένια τιάρα της γιαγιάς της. Στον γάμο, που τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, είχε παραστεί η βασίλισσα με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2021.

Ποιο θα είναι το μέλλον του πρίγκιπα Άντριου με βασιλιά τον Κάρολο;

Ο δευτερότοκος γιος της Ελισάβετ, πρίγκιπας Άντριου, ντυμένος με μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, σταμάτησε έξω από το Κάστρο του Μπαλμόραλ, καθώς η οικογένεια επέστρεφε από μια σύντομη επιμνημόσυνη δέηση, που εψάλη στη μνήμη της Ελισάβετ σε μικρή εκκλησία της περιοχής και ευχαρίστησε τον κόσμο που είχε αφήσει λουλούδια με αφιερώσεις έξω από τις Πύλες του Κάστρου. Μάλιστα, όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έσκυψαν με συγκίνηση για να διαβάσουν τις αφιερώσεις στις ανθοδέσμες, πριν αποχωρήσουν για να μπουν στο εσωτερικό του Κάστρου.


Κλείσιμο

Πάντως, αναπάντητα ερωτήματα εγείρονται για την τύχη και το μέλλον του 62χρονου Άντριου, τώρα που βασιλιάς έγινε ο μεγαλύτερος αδελφός του, Κάρολος. Ο δούκας του Γιορκ, το αγαπημένο παιδί της βασίλισσας, από τον Νοέμβριο του 2019 που αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Αμερικανού παιδόφιλου, Τζέφρι Επστάιν, απομακρύνθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά του. Πρόσφατα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, οι δύο κόρες του, Βεατρίκη και Ευγενία, είχαν παρακαλέσει τον θείο τους, Κάρολο, να επιτρέψει στο πατέρα τους να επιστρέψει στη δημόσια ζωή.

Όμως, καθώς ο Κάρολος έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί δημόσια σε συνεντεύξεις του για την επιθυμία του να περιορίσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν επίσημα καθήκοντα - και αμείβονται για το έργο τους - το πιθανότερο είναι πως θα αφήσει τον αδελφό του, πρίγκιπα Άντριου, στον «πάγο» εσαεί. Η βασιλική βιογράφος Άντζελα Λέβιν σε ραδιοφωνική συνέντευξη τον Μάιο του 2021 είχε δηλώσει πως ο «διάδοχος του θρόνου ήθελε να περιορίσει τον πυρήνα των "εργαζομένων" γαλαζοαίματων εδώ και καιρό, ώστε να μειωθούν τα κόστη και αυτοί που αμείβονται να αξίζουν τα χρήματα που λαμβάνουν και προέρχονται από τους φορολογούμενους».

26173713


Ο πυρήνας των μελών της βασιλικής οικογένειας στα οποία ο νέος βασιλιάς Κάρολος ο Γ' αναμένεται να αναθέσει επίσημα καθήκοντα, εκτός απροόπτου, θα αποτελείται από την βασιλική σύζυγο, Καμίλα, την αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα, τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ, την σύζυγό του, Κάθριν πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον μικρότερο αδελφό του, πρίγκιπα Έντουαρντ μαζί με την σύζυγό του, Σόφι, κόμισσα του Ουέσεξ. Αν ο Κάρολος το αποφασίσει μπορεί να απονείμει στο ζεύγος τους τίτλους «δούκας και δούκισσα του Εδιμβούργου». Τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου έφερε ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2021.

Η μεγαλύτερη αλλαγή του νέου βασιλιά θα είναι η αλλαγή κατοικίας

Η επίσημη κατοικία του τέως πρίγκιπα της Ουαλίας ήταν το παλάτι του Κλάρενς Χάουζ, στο Λονδίνο. Όμως, καθώς ο 73χρονος Κάρολος είναι πλέον βασιλιάς θα πρέπει να μετακομίσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο αποτελεί την επίσημη κατοικία του εκάστοτε μονάρχη της Γηραιάς Αλβιώνας. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ήταν η επίσημη κατοικία και της βασίλισσας Ελισάβετ, όμως, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου το περασμένο έτος, η μονάρχης μετακόμισε στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Σύμφωνα με το βιβλίο «The Firm» της βασιλικής βιογράφου Πένι Τζούνορ, η Ελισάβετ όταν ανέβηκε στο θρόνο, μετά τον θάνατο του πατέρα της, τον Φεβρουάριο του 1952, επιθυμούσε να παραμείνει στο Κλάρενς Χάουζ. Όμως, ο τότε πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ έπεισε την μονάρχη να εγκατασταθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ καθώς αυτό ήταν παραδοσιακά η επίσημη κατοικία του εκάστοτε μονάρχη.

26173714


Σύμφωνα με πηγή από το παλάτι, που μίλησε στον βρετανικό Τύπο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την μετακόμιση του Καρόλου στο Μπάκιγχαμ.«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν θα μετακομίσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πριν αναγορευθεί βασιλιάς. Αλλά όταν αναγορευθεί, αυτός σίγουρα θα μετακομίσει (στο Μπάκιγχαμ)», δήλωσε η πηγή.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μόνιμη» επιδότηση ρεύματος και μειώσεις φόρων - Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Γεράκια στο περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη ΔΕΘ - Δείτε φωτογραφίες

Απεγκλωβίστηκαν μετά από επιχείρηση 5 ωρών οι δυο τουρίστες που εντοπίστηκαν σε απόκρημνο βράχο στην Κέρκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης