Βρετανία - Διεθνή ΜΜΕ για την Τρας: «Σιδηρά ανεμοδούρα»

Βρετανία - Διεθνή ΜΜΕ για την Τρας: «Σιδηρά ανεμοδούρα»

Η γαλλική  Les Echos αναφέρεται στην κωλοτούμπα του 2016, κατά το δημοψήφισμα για το Brexit 

liz-truss353
«Σιδηρά κυρία» αλλά και «ανεμοδούρα»... ορισμένοι μόνο από τους χαρακτηρισμούς που υιοθετούνται από τα διεθνή ΜΜΕ μετά την ανάδειξη της Λιζ Τρας στην ηγεσία των Συντηρητικών και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας. 

Οι γκάφες, οι παροιμιώδεις στιγμές έντασης με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά και οι κυβιστήσεις, όλα έχουν βγει από τη φαρέτρα των σχολιαστών. 

Από την πρώτη στιγμή, που τα στοιχήματα έδειχναν ότι η Τρας διατηρούσε σαφές προβάδισμα έναντι του Ρίσι Σουνάκ, πολιτικοί αναλυτές έσπευσαν να μιλήσουν για μια σκληροπυρηνική Συντηρητική την οποία θα προτιμήσουν οι Βρετανοί σε μια περίοδο που σαρώνει τον κόσμο το κύμα ακρίβειας και χρειάζονται κάποιον να τους διασφαλίσει ότι «η Αγγλία είναι πάνω απ΄όλα»...

Τη στιγμή που ξένοι ηγέτες στέλνουν συγχαρητήρια μηνύματα στη νέα Βρετανίδα πρωθυπουργό, που θα επισκεφθεί την Τρίτη τη βασίλισσα Ελισάβετ, η ΕΕ έσπευσε να μιλήσει για την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας για το Brexit.  

Από τις πρώτες εφημερίδες, η γαλλική Les Echos είχε γράψει για την απότομη αλλαγή της Τρας στο ζήτημα του δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ΕΕ το 2016.  Από εκεί που τασσόταν κατά του Brexit, στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και το υποστήριζε. 

Γι'αυτό και το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, της έδωσε το προσωνύμιο... σιδηρά ανεμοδούρα.

Η ιταλική Corriere della Sera, από την πλευρά της, χαρακτήρισε ξύλινες τις ομιλίες της Τρας, κάνοντας μάλιστα λόγο για... ρομπότ. 

Ο πρώτος αρχηγός κράτους που συνεχάρη την Τρας ήταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς που εστίασε στην ανάγκη συνέχισης της αγαστής συνεργασίας εν μέσω προκλήσεων.  Σε παρόμοιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που αναφέρθηκε και στη συμφωνία για το Brexit. 

Η αντίδραση, όμως, της Ρωσίας - όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο - ήταν αρνητική με τα ΜΜΕ του Κρεμλίνου να κάνουν λόγο για... καταστροφή της Βρετανίας με την ανάδειξη της Τρας στην πρωθυπουργία.

Ειδήσεις σήμερα

Κληρονομιά Τράγκα: Μόνο τα χωράφια του παππού της μένουν ελεύθερα στη Μαρία Καρρά

«Φως» στην αυτοκτονία της παρουσιάστριας: Η απιστία του συντρόφου της πριν τον γάμο

Δικαίωση των Nirvana στην υπόθεση περί... «παιδικής πορνογραφίας» με το γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του Nevermind
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης