Πόλεμος στην Ουκρανία: Γύρω στους 113.750 οι νεκροί στη Μαριούπολη, λέει επικεφαλής τοπικού καναλιού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γύρω στους 113.750 οι νεκροί στη Μαριούπολη, λέει επικεφαλής τοπικού καναλιού

Ο αριθμός αυτός έχει τάση να αυξηθεί, λέει ο   Μίκολα Οσιτσένκο, πρόεδρος της Mariupol TV, επικαλούμενος στοιχεία απο νεκροτομείο της Μαριούπολης και την εισαγγελία  του Νοβοαζόφ

mariupol_xalasmata
Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για τους νεκρούς της Μαριούπολης ο Μίκολα Οσιτσένκο, πρόεδρος της Mariupol TV και μέλος εθελοντικής οργάνωσης. Επικαλούμενος εμπιστευτικές πληροφορίες, ανέφερε πως το σύνολο των θυμάτων ξεπερνά τις 110.000.

Μιλώντας στο περιφερειακό μέσο ενημέρωσης Dnipro.tv, ο Ολιτσένκο τόνισε πως τα νεκροτομεία της Μαριούπολης έχουν καταγράψει 87.000 νεκρούς κατά τη διάρκεια της ρωσικής πολιορκίας της παραθαλάσσιας πόλης της νότιας Ουκρανίας.



Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα μέσα Αυγούστου, το νεκροτομείο Illichivskyi της Μαριούπολης κατέγραψε 87.000 νεκρούς. Επιπλέον, εκεί μια βάση δεδομένων με νεκρούς άγνωστης ταυτότητας που τηρείται στην Εισαγγελία του Νοβοαζόφ, περιέχει 26.750 καταχωρήσεις. Οι σοροί αυτών των ανθρώπων θάβονται και ξαναθάβονται σε ομαδικούς τάφους. Με αυτά τα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ανέρχεται περίπου σε 113.750.

Κλείσιμο


Ο Οσιτσένκο προσθέτει πως ο αριθμός αυτός δεν είναι οριστικός και μπορεί να αυξηθεί, καθώς πιθανόν να υπάρχουν και άλλες βάσεις δεδομένων σε άλλα νεκροτομεία και συνεχίζεται η εκταφή νεκρών που είναι θαμμένα κοντά σε πολυκατοικίες όπου σκοτώθηκαν. Το ίδιο συμβαίνει και με την εκταφή σορών που βρίσκονται κάτω από χαλάσματα.



«Αν η παγκόσμια κοινότητα είχε βρει τη δύναμη και είχε κλείσει τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία στις αρχές Μαρτίου, τίποτα δεν θα είχε συμβεί... Αν ο ουρανός ήταν κλειστός, πάνω από 100.000 από αυτούς που σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη θα ήταν ζωντανοί», είπε.



Οι μάχες στη Μαριούπολη και τα γύρω χωριά, όπως ο Σαρτανάς, ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκαν μέχρι τις 20 Μαΐου, όταν οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές παραδόθηκαν στη Ρωσία.


Ειδήσεις σήμερα:

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τη διπλή δόνηση στη Σάμο - Αγωνία για τους μετασεισμούς

Πέντε νέα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στη χώρα

Η Άγκυρα στέλνει στο ΝΑΤΟ την υποτιθέμενη παρενόχληση τουρκικών F-16 από ελληνικά S-300
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης